Hlavní obsah

Divadlo s Donem Quijotem na zámku v Linhartovech

Novinky, Jaroslav Hrubý

Příběh Dona Quijota zná snad každý, ale v pojetí divadelního souboru ČERVIVEN Senior z Krnova se odehraje celý v Quijotově kuchyni. Na vlastní oči se o tom můžete přesvědčit 12. září od 18 hodin na nádvoří zámku Linhartovy.

Foto: Jaroslav Hrubý
Článek

Divadelní hra Hra na Dona Quijota měla premiéru v roce 2013 a od té doby s ní krnovští divadelníci objíždějí města a vesničky Moravy a Slezska, a také divadelní přehlídky pro děti a dospělé, např. Dospělí dětem v Ostravě, Wolkrův Prostějov či Valašské křoví ve Slavičíně.

Soubor ČERVIVEN Senior vznikl před lety ze studentů SPgŠ-SZŠ Krnov. Ti, kteří po maturitě nechtěli přestat s divadlem, oslovili dr. Severinovou a začali ve volných chvílích nacvičovat pohádková divadelní představení a posléze se pustili také do představení pro starší děti a větší, přemýšlivější diváky.

O dramatizaci a režii se postarala Petra Severinová, vzala texty Miguela Cervantese, Jaromíra Johna a Viktora Dyka a přemístila Dona Quijota do jiné roviny. Do roviny sečtělého muže, který hledá ideály všude kolem, ale realita života mu vytváří pomyslné překážky, jež musí jako správný rytíř zdolat.

Bude Don Quijot zápasit ze všech sil, podaří se mu překonat všechny nástrahy a najde svou milovanou Dulcineu? Odpovědi se dozvíte 12. září v 18 hodin na zámku Linhartovy.

Vstupné dobrovolné.

Reklama

Výběr článků

Načítám