Hlavní obsah

Divadlo plné pohádek přinesl vánoční koncert Plzeňského dětského sboru

Novinky, Jan Kaše

Tři oříšky pro Popelku, Šípková Růženka a mnoho dalších pohádek se stalo inspirací pro jedinečný koncert Plzeňského dětského sboru, který proběhl v nádherném prostředí Divadla J. K. Tyla v Plzni.

Foto: Jan Kaše

Sudičky v Šípkové Růžence

Článek

Divadlo Josefa Kajetána Tyla patřilo v pondělí 17. prosince známým českým pohádkám, tentokráte ale v podání dětí, které navštěvují Plzeňský dětský sbor a sbor Javořičky.

„Vánoční koncert je vždy krásný hudební dárek Plzeňského dětského sboru všem příznivcům. Přijměte jej i s milým pozváním do světa koled a pohádek. Světa, kde moudrý vítězí nad hlupákem a dobro nad zlem. Myslím, že toto moudré sdělení našich předků by mělo stále platit i ve světě nás dospělých," uvedl prezident sboru Jiří Hlobil.

Součástí koncertu bylo i vystoupení sboru Javořičky, který perfektně předvedl dětskou minioperu autorské dvojice Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř Šípková Růženka. Děti podaly opravdu skvělý výkon, umocněný výbornou choreografií a vhodnou volbou kostýmů a rekvizit. Každou část svého vystoupení si úžasně užívaly. Žádná nervozita, stres a kiksy. Děti působily uvolněně a zcela přirozeně. Do pohádky se prostě vžily.

Plzeňský dětský sbor diváky provedl známými českými pohádkami, jimž samozřejmě korunovaly Tři oříšky pro Popelku. A nešlo pouze o hudební provedení, které samo o sobě zaslouží velké uznání. Dívky a chlapci totiž dokázali, že nejsou pod vedením sbormistryně Bedřišky Koželuhové pouze výborní zpěváci, ale také skvělí taneční a herci, projevující radost a nadšení ze svého vystoupení. Samozřejmě nechyběly překrásné kostýmy, vtipné rekvizity či nejrůznější efekty. Obrovskou pochvalu zaslouží i choreografie, o kterou se postarala mladá a talentovaná Tereza Koželuhová.

Závěr koncertu, nazvaný Andělské zpívání, patřil společnému zpěvu Plzeňského dětského sboru a Javořiček. Zazněly vánoční koledy a nechyběl ani živý betlém a spousty malých andílků.

„Bylo to opravdu moc krásné, muselo to dát hrozně práce, než to všechno secvičili,“ uvedla jedna starší paní, která se koncertu zúčastnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám