Hlavní obsah

Divadlo Mimochodem spojí dva světy

Novinky, Markéta Sýsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí soubor na ledečské divadelní scéně opět vystřídají hosté. Pozvání předvést své umění ledečskému publiku přijal od divadla Mimochodem spolek Tyl z Říčan u Prahy, který přijede s hrou Hotel mezi dvěma světy.

Foto: Archiv souboru

Z představení Hotel mezi dvěma světy.

Článek

Francouzský autor Eric-Emanuel Schmitt se ve své hře humorně zamýšlí nad vážnými věcmi, dokonce nad těmi nejvážnějšími. Prostřednictvím postav, které se sejdou ve zvláštním hotelu, i když ve skutečnosti leží v kómatu, klade sobě i divákům otázky staré jako lidstvo samo: Co se s námi stane po smrti? Můžeme to nějak ovlivnit?

Nutno říci, že ani tentokrát nebude nalezena uspokojivá odpověď, možná se ale na chvilku zastavíme a zamyslíme a možná dokonce i v dnešním materialistickém světě zahlédneme malý záblesk věčnosti a naděje. Jisté ovšem je, že o zábavu nebude nouze.

Divadelní představení se v Ledči nad Sázavou konají pravidelně každou čtvrtou sobotu v měsíci již čtvrtým rokem. Střídají se herci místního spolku Mimochodem s hosty, které vyberou. Vybírání představení pro ledečskou scénu není vůbec jednoduché.

„Scéna českého amatérského divadla je sice velmi bohatá, ale najít opravdu kvalitní představení s věrohodnými hereckými výkony bývá opravdový oříšek,“ prozradil předseda divadla Mimochodem Josef Nádvorník. „My jsme všechna představení, která do Ledče zveme, viděli. A proto si mohou být diváci jistí, že to co u nás uvidí, je opravdu to nejlepší,“ dodal Nádvorník.

Ještě připomeňme, že představení Hotel mezi dvěma světy proběhne v sobotu 24. května od 20.00 hodin v sále gymnázia v Ledči nad Sázavou (Husovo náměstí 1).

Na představení doporučujeme udělat si rezervaci, což můžete provést na tel. 775646629, na e-mailu rezervace@mimochodem.com či na facebookovém profilu divadla Mimochodem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám