Hlavní obsah

Divadlo loutek Ostrava zve na premiéru hry Muminci: Čarodějův klobouk

Novinky, Josef Zajíc

Premiéru divadelní adaptace knížky finsko-švédské autorky Tove Janssonové Muminci: Čarodějův klobouk přichystalo na pátek 8. června Divadlo loutek Ostrava. Titul zdramatizovala a režii má Janka Ryšánek Schmiedtová. Představení bude uvedeno na hlavní scéně.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 8.6.2018 Divadlo loutek Ostrava uvádí premiéru MUMINCI: Čarodějův klobouk.

Článek

Návštěvníci Divadla loutek Ostrava prožijí na premiéře a v dalších reprízách podivuhodné příběhy známých postaviček z knihy finsko-švédské spisovatelky Tove Janssonové (9. 8. 1914 - 27. 6. 2001).

„Je to výlet do fantastického světa, do něhož se autorka ráda opakovaně vracela. Ne náhodou se sem poprvé vypravila v době vrcholící 2. světové války. I v dnešní, o něco klidnější době, je záhodno na chvíli utéci ze všední reality a prožít si s mumíky jejich dobrodružství. Třeba se nám pak v muminí údolí v našich očích promění i obyčejný kvetoucí park,” uvedla dramaturgyně DLO Daniela Jirmanová.

Scénu navrhl David Janošek. O loutky a kostýmy, které musí odpovídat ilustracím Tove Janssonové, se postarala Marketa Sládečková. Hudbu napsal Mario Buzzi. V inscenaci hrají: Ondřej Beseda, Aneta Červená, Ivan Feller, Božena Homolková, Vladimíra Krakovková, Richard Lebeda, Lenka Sedláčková a Petr Sedláček.

Inscenace je uváděna díky zvláštnímu ujednání s Agency North Ltd. a Moomin Characters Ltd.

Premiéra je na programu v pátek 8. června od 17.00 hodin na hlavní scéně Divadla loutek Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám