Hlavní obsah

Divadlo loutek Ostrava přerušilo do konce února provoz na hlavní scéně

Novinky, Josef Zajíc

V Divadle loutek Ostrava došlo v pondělí 7. ledna k havarijní situaci. Do prostoru jeviště i hlediště na hlavní scéně zatéká voda.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 14.1.2019 Divadlo loutek přerušilo do konce února provoz na hlavní scéně.

Článek

Podle informaci vedení divadla je příčinou především kondenzace par v rozvodech vzduchotechniky. Voda se do sálu dostává střechou provaziště. Další příčinou může být stávající stav střechy. 

Kvůli bezpečnosti diváků i zaměstnanců divadla a kvůli zabezpečení divadelních technologií před poškozením vodou a vlhkostí byl do konce února zrušen veškerý provoz v sále.

Diváci, kteří si již zakoupili vstupenky na lednové představení na hlavní scéně, si mohou na pokladně divadla nechat vrátit peníze, případně vstupenky vyměnit za jiný titul či termín, a to nejpozději do konce roku 2019. Při výměně si mohou vybírat z nasazených představení na alternativní scéně, kde zůstal provoz nepřerušen, a po obnovení provozu i z programu na hlavní scéně.

„V divadle aktuálně probíhá plánovaná rekonstrukce hlavní budovy, jejímž investorem je zřizovatel divadla, statutární město Ostravy. Rekonstrukce zahrnuje výměnu oken, zateplení, novou fasádu a počítá se s rekonstrukcí a zateplením střech. Nyní se prioritně musí vyměnit vzduchotechnika, provést její izolace a následně opravit střecha nad provazištěm,” uvedla Klára Šebestova z marketingu DLO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám