Hlavní obsah

Divadlo loutek Ostrava chystá pro dospělé inscenaci Stříhali dohola Josefa Kainara

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadlo loutek Ostrava je otevřeno nejen dětem a nejenom o nedělích. Večernímu publiku aktuálně nabízí inscenaci Stříhali dohola Josefa Kainara. Nejbližší reprízu představení plného známých písní mohou diváci navštívit v pondělí 21. května v 18.30 hodin.

Foto: Josef Zajíc

30.4.2018 Divadlo loutek Ostrava pro dospělé. Stříhali dohola Josefa Kainara. Host a hostinský. Karel Růžička.

Článek

Inscenace Stříhali dohola Josefa Kainara vznikla loni v listopadu k příležitosti stých narozenin tohoto známého básníka, muzikanta, textaře a skladatele. Písně Stříhali dohola malého chlapečka, Blues železničního mostu či Jan miluje Lenku a další známé melodie zazní na hlavní scéně Divadla loutek Ostrava 21. května.

„V jevištním příběhu v jedné téměř vylidněné noční kavárně, která se hrou představ a fantazií promění v zaniklou ostravskou kavárnu Savoy, se vrátíme do doby Kainarova mládí, do časů jeho studií, prvních lásek, nadšeného muzicírování a veršování,” popisuje děj autor scénáře, režisér a umělecký šéf Divadla loutek Ostrava Václav Klemens.

Nedílnou součástí inscenace je živá hudba, jejíhož nastudování se ujal Vlastimil Ondruška. Na jevišti zazpívají v podání swingového orchestru nové aranže Kainarových původních písní i jim otextované skladby jiných autorů. 

„Vodění loutek v životní velikosti - zbloudilého a možná snad i samotného Josefa Kainara - se s přehledem ujal Karel Růžička, který zároveň ztvárňuje i hostinského. V dalších rolích vystupují Jana Zajacová, Vladimíra Krakovková, Edita Bandyová, Ivo Marták, Tomáš Rossi, Aleš Petrič a Ondřej Beseda,” informovala Klára Šebestová z Divadla loutek Ostrava.

Divadlo loutek Ostrava v květnu samozřejmě nabízí také bohatý program pro děti: Čtyřlístek zasahuje, Perníková chaloupka, Malá Mína zmlsaná, O hubaté Doře a další.

V neděli 27. května navíc ostravští loutkáři oslaví Den dětí s Kocourkem Modroočkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám