Hlavní obsah

Divadlo Lampion zve na Pinocchia ve francouzštině

Novinky, Petra Kulhánková

V kladenském Divadle Lampion se v úterý 26. března uskuteční dvě představení loutkářského souboru La compagnie AMAC z francouzského města Vitry-sur-Seine.

Foto: archiv souboru
Článek

Francouzští loutkáři pod vedením J.-J.Fialona přivážejí vlastní zpracování i u nás dobře známého příběhu dřevěného panáčka Pinocchia. Poselství příběhu o lehkomyslném dřevěném nezbedovi je platné dodnes. Za nesplněný slib, lež nebo nepravost se platí každé době. 

Na úterý 26. března jsou naplánována dvě představení ve francouzském originále, a to v 9.30 a v 11.00 hodin. Po každém z nich proběhne, podle zájmu diváků, krátká beseda s tvůrci inscenace.

„Francouzští loutkáři k nám přijíždějí v rámci partnerských vztahů mezi Kladnem a městem Vitry-sur-Seine,“ upřesnila ředitelka MDK a Divadla Lampion Blanka Bendlová. „Díky nim má soubor Lampionu na konec září naplánovanou návštěvu a představení ve Vitry. Představení jsou určena zejména studentům francouzštiny a všem obdivovatelům francouzské kultury. Z toho důvodu nebudou tlumočena do češtiny,“ dodala Blanka Bendlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám