Hlavní obsah

Divadlo Kolowrat uvedlo inscenaci, která vrací na jeviště hrdiny povídek Bohumila Hrabala

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Inzerát na dům, ve kterém už nechci bydlet je inscenace volně zpracovávající motivy ze známých i méně známých povídek Bohumila Hrabala. V režii Jakuba Korčáka a pod produkční záštitou ArtWay, z. s. ji v pondělí 21. května uvedlo Divadlo Kolowrat.

Foto: archiv

Na snímku Jiří Bartoň a Simona Vrbická.

Článek

Hra, ke které si napsal scénář sám režisér Jakub Korčák, má navíc i přesné herecké obsazení stejně jako působivou atmosféru, ale velice jí slušel i komorní prostor pražského Divadla Kolowrat.

Publikum tak mohlo vidět inscenaci, v níž se se v minimalistických kulisách střetává ona bída všednosti s noblesou velkých myšlenek či touhou po romantice. Excelentní jsou herecké výkony všech čtyř protagonistů – Milana Mikulčíka (Haňta, zaměstnanec sběrných surovin), Jiřího Bartoně (Valerián, surrealistický básník, praktický filosof a grafik v jednom), Simony Vrbické (Marion, pomocnice ve sběrně) a Kateřiny Březinové (Františka, účetní) – jež dělají z představení svrchovanou divadelní záležitost a netuctový požitek.

Mezi dalšími tvůrci, kteří se na inscenaci Inzerát na dům, ve kterém už nechci bydlet podíleli, to jsou například Jennifer Margaret Bailey (scénografie), Zbyněk Matějů (hudba) nebo Martina Balážová (produkce).

Premiéra působivé Korčákovy hry, která volně zpracovává motivy ze známých i méně známých povídek Bohumila Hrabala, proběhla 21. ledna 2016.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám