Hlavní obsah

Divadlo Bolka Polívky bude mít svou letošní Letní scénu nejen v Brně. Také v Mikulově a Slavkově

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadlo Bolka Polívky připravuje již počtvrté svou Letní scénu. Poprvé se však představení pod širým nebem budou odehrávat ve třech atraktivních lokalitách. Inscenace z produkce DBP budou mít možnost zhlédnout také obyvatelé a návštěvníci dalších dvou půvabných jihomoravských měst.

Foto: Divadlo Bolka Polívky
Článek

Mikulov láká návštěvníky z širokého okolí architektonickými památkami, krásnou přírodou a vinařskou tradicí. Ve zdejším amfiteátru tu od 10. do 13. července zahájí DBP letošní „úvodní turnus“.

Mikulovský kulturní život oživí diváky vyhledávaná představení z vlastní produkce divadla. Autorská hra B. Polívky Šašek a syn je rytířským i klaunským duelem otce a syna. V hlavních rolích Bolek Polívka a Vladimír Polívka. Představení Srnky je bláznivou hříčkou s Josefem Poláškem, Pavlem Šimčíkem a Romanem Blumaierem. Šest tanečních hodin v šesti týdnech je strhujícím hereckým duetem Chantal Poullain a Martina Krause.

Od 22. července do 3. srpna se na Biskupském dvoře v Brně odehrají představení z repertoáru Divadla Bolka Polívky, Divadla Studio DVA, Divadla na Fidlovačce a společnosti StageArtCZ.

Program zahájí představení Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho, kdy dojde k jedinečnému propojení herců z brněnské verze inscenace (Bolek Polívka, Pavel Liška, Sara Venclovská) a verze legendárního Činoherního klubu (Jaromír Dulava, Otmar Brancuzský).

V dalších dnech bude uvedena Horská dráha s Jitkou Ježkovou a Milanem Kňažkem, Šest tanečních hodin v šesti týdnech, Sex pro pokročilé s Karlem Rodenem a Janou Krausovou nebo divácký hit The Naked Truth – Odhalená pravda. Divadelní program bude doplněn koncertem Ondřeje Havelky s jeho Melody Makers a vystoupením Hany a Petra Ulrychových se skupinou Javory.

Nádvoří malebného barokního zámku ve Slavkově u Brna se stane od 6. do 8. srpna poslední štací letošní Letní scény Divadla Bolka Polívky. Dvakrát bude uvedena oblíbená hra DNA, v níž se Bolek Polívka střetává se svou dcerou Annou, a také inscenace Šest tanečních hodin v šesti týdnech, připomínající, že naděje v lepší zítřky nikdy neumírá.

Divadlo Bolka Polívky sídlí v budově na Jakubském náměstí v Brně od roku 1993 a v témže roce zde zahájilo svou první sezonu autorským představením Bolka Polívky Trosečník. DBP nabízí autorské hry svého principála, další inscenace z vlastní produkce i představení vytvořená ve spolupráci s jinými scénami.

Diváci zde mohou zhlédnout i širokou nabídku her hostujících českých a zahraničních souborů. Pravidelným doplňkem programové skladby jsou Re-kabarety – komponované večery dobrého humoru a koncertní vystoupení předních českých a slovenských hudebníků a kapel nejrůznějších žánrů.

Celosezónní aktivitou jsou také výstavy významných malířů, grafiků a fotografů ve foyeru divadla. Divadlo se ve spolupráci se svými partnery věnuje také charitativní činnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám