Hlavní obsah

Divadelní víkend na malebné hradní zřícenině u Humpolce

Novinky, Oldřich Vacek

Hrad Orlík nad Humpolcem nabídne návštěvníkům v sobotu 30. července večerní představení Elektrická puma – Jiří Suchý, v němž důležitou roli hrají písničky a hudba. V neděli 31. července bude od 10.30 na programu představení pro nejmenčí Povídání o pejskovi a kočičce.

Foto: Oldřich Vacek

Plakát akce

Článek

Správa hradu společně s divadlem SemTamFór připravila pro návštěvníky hradu na tento víkend dvě divadelní představení pod širým nebem. 

Na sobotu 30. července od 20.00 hodin se můžeme těšit na divadelní představení Elektrická puma od Jiřího Suchého s hudbou Ferdinanda Havlíka. Jedná se o parodii na anglické bondovky, v níž důležitou roli hrají písničky a hudba. Hra z roku 1974,  byla ve své době napsána přímo na tělo třem "klaunům" v tom nejlepším slova smyslu. Jiří Suchý ji psal totiž pro sebe, Jitku Molavcovou a Josefa Dvořáka. Jde v prvé řadě o hereckou komedii, v níž si herci mohou pohrávat s postavami a příběhem přesně tak, jak to Suchý předepisuje. SemTamFór pro tuto inscenaci přizval ke spolupráci profesionální herce z celé České republiky.    

Nedělní dopoledne 31. července od 10.30 bude patřit dětskému divadelní představení Povídání o pejskovi a kočičce od Karla Čapka, které je svou hravostí blízké dětem od nejútlejšího věku. Veselá vyprávění o dvou nerozlučných kamarádech, která potěšila již několik generací čtenářů a diváků. Povídání o tom, jak pejsek a kočička myli podlahu, jak pekli dort nebo o tom, jak si pejsek roztrhl kalhoty a kočička mu je zašila dešťovkou, si čítávali už prarodiče dnešních dětí. Autorův laskavý humor, kterým si bere na mušku drobné dětské nectnosti, jeho vcítění do dětského myšlení a krásný vroucný jazyk tvoří tuto milou knížku nesmrtelnou.

Pro případ nepřízně počasí počítá správa hradu i s variantou přesunutí představení do prostor sálu správní budovy hradu.

Více o jednotlivých představeních naleznete na www.semtamfor.cz nebo www.hrad-orlik.cz, kde naleznete i přehled dalších kulturních akcí z tohoto koutu Vysočiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám