Hlavní obsah

Divadelní festival Ostrava v Praze je již téměř vyprodán

Novinky, Josef Zajíc

Čtyři ostravská divadla nabídnou na přelomu října a listopadu celkem osm inscenací pražskému publiku. Desátý ročník divadelního festivalu Ostrava v Praze představí opět to nejlepší z Národního divadla moravskoslezského, Komorní scény Aréna, Divadla Petra Bezruče a Divadla loutek Ostrava.

Foto: Josef Zajíc

Divadlo loutek Ostrava: Ronja, dcera loupežníka- Astrid Lingrenová

Článek

Týden před zahájením přehlídky má většina představení vyprodáno, na některá zbývají poslední lístky. Letos je k dispozici téměř 3 500 vstupenek. Prodej zajišťují přímo pražská divadla: Minor, Studio Ypsilon, Divadlo v Celetné, La Fabrika, Hudební divadlo Karlín, prostor DOX.

Festival Ostrava v Praze vznikl v roce 2010 jako jedna z akcí při vyhlášení kandidatury Ostravy na Evropské město kultury pro rok 2015. Devátý ročník v roce 2018 představil osm inscenací v osmi dnech. Vidělo je 2 500 diváků.

Letos s ohledem na velký muzikál v Karlíně mohla divadla z Ostravy nabídnout vstupenky asi pro 3 500 diváků a představení je celkem deset. Ostravská divadla si letos vybrala místa svého pražského účinkování sama - tam, kde buď hrávají (Divadlo petra Bezruče - DPB) nebo tam, kde očekává "to své" publikum (Národní divadlo moravskoslezské - NDM, Komorní scéna Arena- KSA a Divadlo loutek Ostrava - DLO).

Program (není-li uvedeno jinak začátky představení vždy v 19.30 hodin):

31. 10. Divadlo Minor Praha - Divadlo loutek Ostrava, inscenace Ronja, dcera loupežníka (Astrid Lindgrenová), režie Martin Tichý, v 18.00 hodin.

1. 11. Studio Ypsilon - opera NDM  Čtyřnotová opera (Tom Johnson), režie Juraj Čiernik.

1. 11. Divadlo v Celetné - DPB, Transky, body, vteřiny, autor a režie Tomáš Dianiška.

2. 11. Divadlo v Celetné - DPB Heda Gablerová: Teorie dospělosti (Henrik Ibsen, Anna Saavedra), režie Janka Ryšánej Schmiedtová.

3. 11. Divadlo v Celetné - NDM, činohra Opilí (Ivan Vyrypejev), režie Lukáš Brutovský.

3. 11. La Fabrika - KSA (dvě produkce) Zabiják Joe (Tracy Letts), režie Jiří Pokorný.

4. 11. La Fabrika - KSA Mandragora (Niccoló Machiavelli), režie Ivan Krejčí.

5. 11. Hudební divadlo Karlín - opereta/muzikál/NDM Kočky (Andrew Lloyd Weber podle sbírky T. S. Eliota Praktická kniha o šikovných kočkách), režie Gabriela Petráková - začátek v 19.00 hodin.

OFF-PROGRAM:

5. 11. DOX Praha - ostravské centrum nové hudby, Zásadní Xenakis (koncert experimentální elektronické hudby).

6. 11. Studio Ypsilon, Opereta/muzikál NDM Thrill Me / Vzruš mě! (Stephen Dolginoff), režie Juraj Čiernik, v 19.30 a ve 21.30 hodin.

Kompletní program na www.ostravavpraze.eu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám