Hlavní obsah

Devítiletý motokrosař ze Stříbra se stal testovacím jezdcem italské firmy

• Aktualizováno
Novinky, Martina Sihelská

Ve Stříbře žije devítiletý Dominik Kučeřík, který se už druhým rokem intenzívně věnuje motokrosu. Za tuto dobu nasbíral celkem 44 pohárů, 25 medailí, několik věnců a přesto to spousta lidí kolem něj ani netuší.

Foto: Martina Sihelská

Devítiletý Dominik Kučeřík ze Stříbra je nominován na Sportovce roku 2015 v Tachovském regionu.

Článek

„On je náš Domča hodně skromný, nikde se nechlubí, moc o tom nemluví. A při tom je skvělý i ve škole, zatím má samé jedničky,“ říká jeho otec Vladimír.

Malý sportovec měl letos velmi pěknou sezónu, jediné, co jej zbrzdilo, byla zlomenina ruky.

„Rok 2015 byl pro Dominika dobrým rokem, jediné, co nás mrzelo a potrápilo, to bylo zlomené zápěstí, proto vynechal dva závody. Přesto získal třináct prvních míst, čtyři druhá místa a tři třetí na různých soutěžích. Pro nás je největším úspěchem, že získal Titul krajského přeboru SMS Praha, kde se celkově umístil na prvním místě. V České republice se pak umístil na sedmé příčce, právě z důvodu vynechání dvou závodů kvůli zlomenině. A vážíme si i toho, že se stal testovacím jezdcem italské firmy CSM MOTO FACTORY, že si ho vybrali. Díky tomu se v letošním roce bude zdržovat hodně v zahraničí – na Slovensku, v Maďarsku, Německu, Itálii. Tak to bude pro něj asi hodně složité,“ myslí si otec.

Dominik také nyní v lednu přesedlal z padesátky na pětašedesátku. „Tak snad mu to půjde, chce na ní jezdit republiku i německý ADAC. Teď v zimě se věnuje přípravě, cvičí v tělocvičně, běhá, bruslí, dojíždí na plavání, udržuje si prostě kondičku. Začátkem března pojede na týden do Itálie a do Maďarska na pořádný trénink s jeho trenérem vicemistrem světa Martinem Michkem,“ dodal tatínek.

A co malý sportovec? „Mě ježdění prostě baví nejvíce. Ale rád si třeba i něco přečtu, nebo jdu s kamarády ven. Doufám, že v tomhle roce se mi zase bude dařit, byl bych rád, kdybych získal opět nějaký titul,” řekl chlapec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám