Hlavní obsah

Devítičlenné finále soutěže o nejsympatičtějšího gaye České a Slovenské republiky

Novinky, Marian Kajzer
Aktualizováno

Již za týden se odehraje 15. ročník národní soutěže o nejsympatičtějšího gaye České a Slovenské Republiky, Gayman. Letos se ve finále utká 9 účastníků, o jejich umístění rozhodne porota, která má letos 32 členů.

Foto: Marian Kajzer

Lenka Josefiová, Miss Eouropean Tourism 2015

Článek

Finále se uskuteční 10. září v Royal Theatre Café na Vinohradské ulici v Praze, večerem provedou Luboš Procházka (Frekvence 1) a travesti diva Nadja Mini.

Diváci se mohou těšit na soutěžní klání prostřednictvím 4 disciplín, které jsou letos částečně průřezem 15 let, kdy se Gayman vyhlašuje. Čeká je netradiční módní přehlídka, otázka poroty či promenáda ve spodním prádle, kde si každý finalista vybral prádlo podle svého výběru. Proběhne také volná disciplína, která loni rozhodla o vítězi.

Vítěz kromě cen za několik desítek tisíc korun dostane také (jako jediný mužský vítěz u nás) korunu, kterou již třetím rokem pro soutěž vytvořila společnost Šenýr Bijoux z Jablonce nad Nisou. Její výrobnu i show room letos finalisté, v rámci červnového soustředění, navštívili.

Porota je více než třicetičlenná a zasednou v ní například ministryně pro místní rozvoj Ing. Karla Šlechtová, Miss European Tourism 2015 Lenka Josefiovoá, Mr. Gay Walles, 2 vice Mr. Gay Europe 2016, finalista Superstar 2013 Martin Šafařík, náměstkyně primátorky Hl.m.Prahy Mgr. Petra Kolínská. zpěvačka Hudby hradní stráže Gabriela Urbánková, soudce Městského soudu Praha 2, ředitel dopravní policie Severomoravského kraje, předseda správní rady nadačního fondu Pozitivní život, starosta městské části Prahy 4 nebo úřadující Gayman 2015.

GAYMAN Česko Slovenska je pokračovatelem Gay Man České republiky, což byla soutěž sympatie, kterou v letech 1992 - 2000 pod patronátem SOHO organizovaly v České republice některé jeho členské organizace.

Soutěž byla označována svého času za jednu z nejvýznamnějších společenských akcí gay a lesbické komunity. Finálové večery probíhaly obvykle poslední červnovou sobotu při příležitosti Christopher Street Day, celosvětových oslav "gay hrdosti".

V roce 2010 se soutěž obnovila pod značkou GAYMAN ČR. Od roku 2012 je soutěž rozšířena o Slovensko a vedena tak jako GAYMAN Česko Slovenska. Je jedinou soutěží tohoto typu v ČR a SR s tradicí od roku 1992.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám