Hlavní obsah

Devatenáctiletý Matěj Tauš uvádí svůj druhý muzikál. Chlapec a Hvězda má v sobotu premiéru ve Zlíně

Novinky, Kateřina Martykánová

Absolvent konzervatoře Jaroslava Ježka Matěj Tauš je přes svůj věk profesionálem, který chce posouvat hranice žánru a vrátit na scénu „koncept“ muzikál s propracovaným mnohovrstevným příběhem a živou hudbou. Premiéra projektu Chlapec a Hvězda se chystá na Malé scéně ve Zlíně již tuto sobotu.

Foto: Matěj Tauš
Článek

„Mou největší životní láskou a prací je divadlo, zejména právě divadlo hudební. Snažím se zlepšovat přístup k muzikálu, který je obecně chápán spíš jako představení, kde popové hvězdy zpívají písně a říkají texty z historických událostí,” říká nejmladší režisér tohoto žánru ve střední Evropě.

Do představení přispěl příběhem, scénářem, režií, texty a muzikou a na pódiu se objeví i jako herec. Tým herců je poskládán z amatérů i profesionálů, kteří už mají na divadelních prknech nejednu zkušenost.

„Tento muzikál je opravdu mimořádný počin. Matěj si pohrál jak se scénou, tak s hudbou, která je chytlavá a vtáhne diváky do děje. Myslím, že představení potěší všechny muzikálové fanoušky svojí originalitou i profesionálními výkony souboru i živé kapely OM Band,” uvedl producent Michal Ondra.

Příběh začíná na diskotéce, kde devatenáctiletého Tomáše odmítne a zesměšní jeho dívka. A to jen proto, že Tomáš je příliš velký romantik, a nechová se tak, jako jeho vrstevníci. Opuštěný, skleslý a naštvaný chlapec ale zanedlouho zjistí, jakou sílu může mít láska, je-li opravdová. Tomáše osloví Bára, hvězda, která sestoupila z oblohy jen proto, aby ho mohla milovat.

Zdá se vám to jako pohádka? Jeho přátelům a spolužákům se to taky nezdá příliš pravděpodobné. Zvlášť když nikdo jiný, než Tomáš, jeho milovanou Báru nevidí. Když svou troškou přispěje i Tomášova matka-psycholožka, skončí Tomáš v nemocnici. A právě tam začne rozkrývat krutou pravdu o událostech posledních dní, která ho dovede až na samotnou hranici možností jeho chápání.

Chlapec a Hvězda je příběhem o hledání pravdy, která se skrývá všude kolem nás, a kterou jen nevnímáme. Nebo ji ani vnímat nechceme?, píší autoři o příběhu na stránkách chlapecahvezda.cz.

Generálka muzikálu se koná v pátek 22. září v 18.00 na zlínské Malé scéně. Kromě Zlína se muzikál v nejbližších týdnech představí také v Hranicích, Otrokovicích, Kroměříži a Olomouci, po novém roce se pak chystá dobýt Prahu. 

Reklama

Výběr článků

Načítám