Hlavní obsah

Devadesáté narozeniny stojí za připomenutí a řádnou oslavu

Novinky, Monika Čapková

Ač bude na Mladoboleslavsku v sobotu 28. května spousta akcí, každá naštěstí nabízí úplně jiný repertoár a náplň. V Malé Bělé půjde hlavně o lidovou zábavu.

Foto: Monika Čapková

Dětský soubor Kolovrátek

Článek

Ta vypukne v 14.15 hodin slavnostním zahájením a bude věnována oslavě 90 let zdejšího spolku baráčníků. Ti připravili nejenom pro místní, ale i přespolní bohatý program, kterému bude vévodit hudba, zpěv a tanec. 

V úvodu předvedou malobělští baráčníci staročeské máje za doprovodu kapely Průvan. Dále se během odpoledne představí místní soubory (Furiant a Pozdní sběr), které doprovodí lidová muzika Osmikráska z Prahy. Nebudou chybět ani děti, místní Kominíček, řepovský Kolovrátek a pražská Vrbina.

Česká beseda se bude tančit pod taktovkou Jiřího Jíny a jeho dechové hudby Táboranka a mělo by jí předvést nejméně 7 kolon, což znamená 56 lidí. Písničky Jaroslava Ježka zazpívají dámy z Carillonu z Bělé pod Bezdězem a veselými staropražskými písničkami pobaví plzeňská kapela Švejk Band.

Večer bude ve znamení oblíbeného retra. Asi v 19 hodin totiž poprvé pod širým nebem začne retrodiskotéka vedená DJ Šáňou, osvětlená lampiony. Občerstvení v dostatečné míře je zajištěno, jakož i stany pro případ velmi slunečného či deštivého počasí. Vstupné je celý den dobrovolné.

A protože se dá očekávat, že se v Malé Bělé podobná akce nebude konat nejméně dalších deset let, bylo by dobré si toto odpoledne a večer přijít náležitě užít!

A kdo by měl snad dechové hudby málo, může si jít zazpívat s kapelami: Krajanka, Věnovanka, Bydžovská Vysočanka a s Muzikanty jižních Čech v neděli 29. května do nedalekého Jizerního Vtelna na tzv. Vtelenskou dechparádu, která začíná v 14 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám