Hlavní obsah

Dětský den ve vile Löw-Beer v Brně

Novinky, Petra Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 27. května od 10 do 17 hodin bude patřit celý areál brněnské vily Löw-Beer dětem. Dětský den přenese návštěvníky o sto let Zpět do časů Löw-Beerů a Tugendhatů.

Foto: Petr Svoboda

Dětský den na zahradě vily Löw-Beer v Brně

Článek

Ve schodišťové hale vily Löw-Beer budou k vidění hračky pro kluky i holčičky z první poloviny 20. století, se kterými si mohla hrát Greta Löw-Beerová, provdaná Tugendhatová nebo její bratři Hans a Max.

Ve vile se budou každou půlhodinu konat netradiční kostýmované prohlídky určené především dětským návštěvníkům. Prohlídky vily jsou pro děti v doprovodu dospělého zdarma, dospělý zaplatí poloviční vstupné 75 Kč. Takže děti: vezměte své rodiče do vily!   

Na zahradě si nejmenší děti mohou zařádit na skákacím hradě nebo trampolíně. Pro větší jsou určené deskové hry z přelomu 19. a 20. století, skládání hlavolamů či výroba papírového divadélka. Ve spolupráci s Radiem Petrov je připravena Škola moderátorů aneb jak se dělá rádio. Na čtyřech stanovištích si děti vyzkouší, co obnáší práce v rádiu. Každý úspěšný účastník obdrží certifikát Junior hvězda Rádia Petrov a malou odměnu. Vstup do zahrady je zdarma.

Nejen v sobotu můžete zavítat do galerie Celnice na výstavu Dobřichovické vily: sídla pražské honorace. Součástí výstavy jsou předměty související se slavným majitelem jedné z dobřichovických vil, francouzským generálem Mauricem Pellém. Ten do své letní rezidence rád zval významné osobnosti, například T. G. Masaryka. Často tam pobývala také teta jeho manželky Jarmily, malířka Zdenka Braunerová. Na výstavě jsou k vidění i díla této umělkyně – malované sklo, knižní grafika a ilustrace. Vstup do galerie Celnice je volný.

Dobrou kávu, zákusky a zmrzlinu nabídne stylová kavárna Celnice.

Muzeum Brněnska spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a jeho nejnovější pobočkou je Vila Löw-Beer v Brně.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám