Hlavní obsah

Dětský den v Hrabůvce se vydařil

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Učitelé a starší žáci v Základní škole MUDr. Emílie Lukášové v Ostravě-Hrabůvce připravili pro děti v pátek 3. června zajímavý celodopolední program v rámci oslav Dne dětí.

Foto: Josef Zajíc

Dětský den se na ZŠ Lukášové vydařil. Děti předváděly hody...

Článek

Oslavu, pochvalu a poděkování si děti zaslouží vždy. Především prvňáčci udělali na sobě obrovský kus práce. Když si přečetli název nebo číslo činnosti, kterou budou právě za nějakou sladkost provádět, rozzářily se jejich tváře úsměvem.

Programu předcházel středeční sraz Mazlíčků. V otevřeném atriu školy se sešli želvy, křečci, králíčci, ptáčci a pejsci. Pejsků bylo nejvíce. Od těch velmi čistých až po různé směsky, oříšky a podobně. To ale nevadilo. Hodnotilo se, povídalo a všichni byli spokojeni.

Pátečnímu velkému dni předcházelo tradiční utkání v košíkové mezi loučícími se deváťáky a žáky osmých tříd. Ti si byli hodně vědomi toho, že od září to budou právě oni, na kterých bude zodpovědnost reprezentace školy.

Malí vyběhli na hřiště a s průkazkou obcházeli dvanáct různých disciplín. Tu skákali, házeli, přelézali, stříleli lukem (za splnění všech bezpečnostních pravidel), kreslili, zkoušeli hmatové pexeso, skákali přes švihadlo. Bylo toho hodně a všechny disciplíny děti prováděly rády a s nadšením. Za každou splněnou disciplínu dostali razítko, podpis či kreslenku. Když už obešly všechny disciplíny, obdržely podle získaných bodů sladkost od děvčat osmých tříd.

Tak skončil pěkný slunný den. Pak hurá na oběd. Však dětem vyhládlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám