Hlavní obsah

Dětský den s úsměvem již popáté v Zoo Brno

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Mniší hora bude jako tradičně plná barev, nabídky zábav a atrakcí pro děti. Budou si moci vyzkoušet třeba skákací boty, malování na obličej, in-line brusle i karate, nebo si něco pěkného samy vyrobí.

Článek

Pobyt v Zoo zpříjemní dětem dvě pohádky, pěvecké vystoupení, ukázka práce psovodů či oblíbená komentovaná setkání se zvířaty. Celá akce se i tentokrát koná pod patronátem charitativní organizace Velvet Smile, která celý program připravila.

„Pátý ročník je vlastně malé jubileum. Mezi zvířata na Mniší horu se s Dětským dnem rádi vracíme. Věřím, že si návštěvníci odnesou nejen krásné zážitky, ale také povědomí o naší práci, která pomáhá nemocným a postiženým dětem a obětem domácího násilí. Kdo přijde sám, na některých stanovištích přispěje dobré věci. Děkujeme všem,” uvedla ředitelka organizace Velvet Smile Věra Kadlecová.

Programová nabídka Dětského dne s úsměvem je pestrá. V Beringii

od 9:00 do 15:00 hodin bude v provozu perníčková dílnička, u exotaria ve stejném časovém rozmezí – karate zoo. Na stejném místě stánek Velvet Smile (9.00-15.45), skákací boty od 9.00 do 15.30 hod. Ve 14.30 proběhne ukázka psovodů Městské policie Brno.

Na cestě pod jaky a bizony: in-line brusle (9.00–15.30). Ve stejném časovém rozpětí bude v Africké vesnici otevřena dílničku pro děti a tetování. Prostor před pódiem od 9.00 do 15.45 hodin nabídne malování na obličej a fotokoutek.

V programu na pódiu se vystřídají VUS Ondráš (Zatoulané pohádky) ve 13 hod., Au-Band (14 hod.), Victoria (14.30) a Divadelní spolek Marvánek v 15 hod. Chybět nebudou komentovaná setkání s obyvateli zoologické zahrady. V deset hodin to bude levhart cejlonský, o jedenácté lachtan medvědí, ve dvě odpoledne kynakažu, ve tři Safari a o půl čtvrté závěrečné setkání se lvem konžským.

Reklama

Výběr článků

Načítám