Hlavní obsah

Dětské sestry se setkají na Žerotínském zámku v Novém Jičíně

Novinky, Radka Miloševská

Dětské sestry z Moravskoslezského kraje a okolí se v sobotu 4. března sjedou na odbornou vzdělávací akci na Žerotínský zámek Nový Jičín. Proběhne zde v pořadí již 3. Novojičínský den dětských sester, který pořádá Dětské oddělení Nemocnice Nový Jičín.

Foto: archiv nemocnice

Dětské sestry z celého kraje budou debatovat o nejrůznějších tématech, včetně problematiky domácího násilí.

Článek

Téma letošního ročníku konference zní „Z praxe do praxe” a zaměří se například na právní aspekty v ošetřovatelství, přiblíží téma domácího násilí z různých pohledů a seznámí účastníky s novinkami v péči a léčbě dětských pacientů na dětském oddělení.

„Konference je přístupná všem nelékařským zdravotnickým pracovníkům, zejména je ale určená dětským sestrám, pro které jsme speciálně sestavili obsahovou náplň konference. Celkově očekáváme účast okolo sedmdesáti posluchačů a dvaceti přednášejících, a to především z Moravskoslezského kraje,“ přibližuje složení účastníků Bc. Ivona Mikulenková, staniční sestra dětské JIP  Nemocnice Nový Jičín, která je zároveň koordinátorkou akce.

3. Novojičínský den dětských sester zahrne celkem 16 přednášek, prostor pro diskuze i občerstvení. „Konference je rozdělena do čtyř bloků, kdy po každém bloku následuje prostor pro diskuzi a přestávka. Tematicky se přitom v rámci přednášek zaměřujeme především na novinky a zajímavosti v oboru, včetně těch kontroverzních. Chybět proto nebudou například témata jako je domácí násilí u dětí, psychologická péče o dítě s traumatem či vliv stimulačního prostředí na těžce postižené,“ doplnila Bc. Petra Bartošíková, koordinátorka akce. 

Mezi přednášejícími přitom vystoupí jak lékaři a zdravotníci z Nemocnice Nový Jičín, tak i specialisté z jiných zařízení, včetně zahraničních.

Reklama

Výběr článků

Načítám