Hlavní obsah

Dětské pohybové centrum v Ostravě otevře své dveře veřejnosti

Novinky, Hana Szotkowská

Nové dětské pohybové centrum v Ostravě otevře v úterý 6. října od 10.00 do 17.00 hodin své dveře veřejnosti. Pro zájemce si připravilo bohatý program v podobě bezplatných ukázkových lekcí. Rodiče se na akci dozví, proč je zdravý pohyb pro děti tak důležitý, a jak s dětmi cvičit zábavnou formou.

Foto: The Little Gym

Nové pohybové centrum The Little Gym nabízí pohybové programy už pro děti od 10 měsíců.

Článek

Malí i velcí návštěvníci se tak mohou těšit na velkou tělocvičnu plnou světla, barev, zábavy i speciálního nářadí vyrobeného pro děti.

„Program bude rozdělen do dvou částí. Dopoledne od 10.00 do 12.00 hodin budeme cvičit s dětmi od 10 měsíců do tří let. Tyto ukázkové hodiny budou probíhat společně s rodiči. Těm během krátkých ukázkových lekcí vysvětlíme, proč je zdravý pohyb důležitý už od útlého věku, a jak správně s dětmi cvičit, tak aby to pro ně byla hlavně zábava,“ uvedla programová ředitelka pohybového centra The Little Gym Ostrava Michaela Matochová.

Od 14.00 do 17.00 hodin se pak tělocvična otevře všem rodičům s dětmi předškolního a školního věku. Od tří let už se totiž děti učí prostřednictvím pohybových lekcí větší samostatnosti a v tělocvičně cvičí bez rodičů. Ti však mohou po celou dobu lekci sledovat z prosklené lobby.

Nové pohybové centrum The Little Gym Ostrava nabízí výukové cvičební programy pro děti od 10 měsíců až do 12 let.

„Každý z našich kurzů je tematicky rozdělen na několikatýdenní výukové bloky, jejichž skladba napomáhá přirozenému rozvoji dovedností. Skrz naše pohybové programy mají děti možnost rozvíjet se ve třech různých oblastech. Jak v pohybu, tak v rozvoji myšlení, tak v dovednostech pro život,“ vysvětlil provozovatel nového pohybového centra MUDr. David Šperling s tím, že nejde o žádnou novinku, neboť ve světě tento ojedinělý cvičební koncept funguje už přes 30 let. Jako lékaře ho však natolik zaujal, že se rozhodl otevřít novou pobočku také v Ostravě.

A přestože dnešní děti tráví volný čas stále častěji raději u počítače, věří, že si děti s rodiči cestu do nového centra přece jen najdou. „Děti si dnes potřebují hrát a cvičit. Pokud se pro ně stane cvičení hrou, která je bude bavit, můžou plně rozvíjet své pohybové schopnosti,“ dodal David Šperling.

Líbí se mu hlavně skutečnost, že děti rozvíjí své schopnosti v hravém a nesoutěživém prostředí. Celkový koncept respektuje fakt, že se každé dítě vyvíjí svým vlastním tempem. „Vítěze a poražené zde nehledejte. Děti se u nás hlavně učí vítězit samy nad sebou a vydat ze sebe to nejlepší,“ objasnil lékař.

Cvičební programy jsou přizpůsobeny jednotlivým věkovým kategoriím. Lekce mají zároveň svá témata, která otvírají prostor dětské fantazii a hravosti. „Naše centrum si klade za cíl vybudovat u dětí už v útlém věku pozitivní vztah k pohybu a sportu. Jestli se nám to daří, se mohou rodiče se svými ratolestmi přijít přesvědčit na náš Den otevřených dveří,“ zve do nového centra veřejnost David Šperling.

Reklama

Výběr článků

Načítám