Hlavní obsah

Děti z plzeňské mateřinky ve Waltrově ulici sázely jabloně

Novinky, Miroslav Knotek

Na zahradě v 70. mateřské škole v Plzni ve Waltrově ulici jsou od středečního poledne dva nové stromky. Jabloně Rubín a Lipno přivezl do školky osobně starosta se svými zástupci a pak je společně s dětmi všichni zasadili.

Foto: Miroslav Knotek

Místostarostka Jaroslava Maříková se chopila nářadí jako první.

Článek

„Děti se nemohou dočkat. Dneska se mě dokonce ptaly, kdy si budou moci očesat jablíčka,“ prozradila ředitelka Eva Zennerová.  

První strom zasadilo před zvídavými dětičkami vedení centrálního obvodu, o druhý stromek už se postaraly přímo děti.  

„Zájemců o práci bylo opravdu hodně, a tak nám kluci pomáhali odhazovat hlínu z jámy pro jabloň a děvčata zase stromek pečlivě zalila vodou,“ usmívala se místostarostka Jaroslava Maříková, která se při sázení chopila náčiní jako první. „Já jsem zahrádkář, takže jsem zvyklá,“ konstatovala pobaveně.  

Děti sázení bavilo, okolo díry na stromek byl neustále chumel dětí. Kluci se předháněli ve vynášení hlíny, holčičky se nemohly dočkat, až nový stromek zalijí. Při práci měly děti spoustu zvídavých otázek, na které jim trpělivě odpovídal místostarosta David Procházka: „Stromek musíme přivázat ke kůlům, aby ho nezlomil vítr.“   

Zručnost v práci se zahradním nářadím ve spolupráci s dětmi prokázal i 1. místostarosta obvodu Radoslav Škarda „Nákup dvou stromků je pro obvod malá investice, ale pro děti obrovská radost,“ řekl po úspěšném vysazení stromků 1. místostarosta.  

Když bylo hotovo, předaly děti vedení obvodu přáníčka s pozvánkou na první ochutnávku jablek. Všichni si ještě společně na úplný závěr zazpívali písničku „Měla babka čtyři jabka“.    

„Jsem rád, že jsme si našli čas, abychom pomohli dětem vysadit nové jabloně na jejich zahradě. V našem náročném programu to bylo velmi milé zpestření,“ dodal starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer.  

Reklama

Výběr článků

Načítám