Hlavní obsah

Děti z mateřských škol v Plzni se vzdělávají v dopravní výchově

Novinky, Miroslav Knotek

Městský obvod Plzeň 3 ve spolupráci s Městskou policií Plzeň, Policií ČR, organizací BESIP a Domem dětí a mládeže Radovánek pokračuje v preventivně vzdělávacím programu pro předškoláky ze všech mateřských škol v plzeňském centrálním obvodu.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Projekt zaměřený na dopravní výchovu má pomoci zvýšit informovanost dětí v oblasti bezpečnosti silničního provozu.

„Podporujeme aktivity, které vedou ke zvýšení bezpečnosti dětí na ulicích, a proto jsme v loňském roce zahájili dopravní výuku pro předškoláky, v níž nyní úspěšně pokračujeme. Jsme rádi, že letos se do projektu zapojilo všech jedenáct školek z našeho obvodu,“ říká místostarostka Jaroslava Maříková.  

Ve dnech 8. a 9. soutěžily na dopravním hřišti 33. ZŠ v Plzni děti z prvních pěti školek za přítomnosti strážníků a zástupců policie a také odborníků z organizace BESIP.  

Vzdělávací projekt se skládá z teoretické části i praktické části na dopravním hřišti. Během dopoledne tak na děti čekala například jízda na koloběžkách, vyzkoušely si „opilecké brýle” nebo se naučily, jak přecházet silnici podle semaforu, či po které straně vozovky mají správně chodit. Z akce si pak každý odnesl na památku svůj první řidičák a malé dárky.  

„Kromě všech zúčastněných složek bych chtěl také velice poděkovat řediteli 33. základní školy, panu magistru Růžičkovi, který nám vyšel vstříc a zapůjčil pro výuku jejich nádherné dopravní hřiště,“ dodává místostarosta David Procházka.  

Další mateřské školy se své dopravní výuky dočkají příští týden.

Reklama

Výběr článků

Načítám