Hlavní obsah

Děti z Azylového domu Gloria slavily Dětský den 

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslav Dětského dne se i letos v mírném předstihu dočkaly také děti a maminky v tíživé životní situaci, které jsou v současnosti obyvateli Azylového domu Gloria v Praze. Pro děti a jejich doprovod připravila Nadace Agel rodinné odpoledne plné zábavy, dárků i občerstvení.

Foto: archiv Nadace Agel

Předsedkyně dozorčí rady NADACE AGEL PhDr. Dušana Chreneková, MBA, předává dárky dětem Azylového domu Gloria v Praze.

Článek

Ze strany nadace přitom zdaleka nejde o náhodnou jednorázovou pomoc. Azylový dům Gloria podporuje dlouhodobě a v letošním roce stejně jako loni přispěla na jeho činnost částkou 600 tisíc korun.

Oslavy Dětského dne v areálu Azylového domu Gloria proběhly s mírným předstihem v pondělí 28. května, kdy si zdejší děti i jejich maminky užily společné grilování na zahradě. Nechyběl ani zábavný program a samozřejmě dárky pro všechny děti.

Oslavy Dne dětí financuje Nadace Agel v rámci dlouhodobé spolupráce a patronátu nad Azylovým domem Gloria, kterému v minulosti přispěla nejen na provozní náklady, ale například i na úpravu venkovního prostranství či vybavení kuchyně.

„S Azylovým domem Gloria máme po dvou letech intenzivní spolupráce bez nadsázky blízký vztah, a proto naše podpora zdaleka nesměřuje jen k zajištění životně důležitých věcí nebo neadresnému poskytování finančních příspěvků. Letos už podruhé pořádáme Den dětí, v jehož rámci se staráme o kompletní program, pohoštění i úsměvy na všech dětských tvářích,“ říká předsedkyně dozorčí rady Nadace Agel Dušana Chreneková.

Letos, stejně jako v loňském roce, poskytla nadace Azylovému domu příspěvek ve výši 600 tisíc korun, který znovu putoval nejen na provozní náklady a zajištění lepších podmínek pro matky a děti v nouzi, ale třeba i na zbytné věci jako jsou vánoční dárky nebo letní tábory pro děti.

„Organizací, které nabízejí dlouhodobé partnerství a stabilní pomocnou ruku, je opravdu jako šafránu. Jsme nesmírně rádi, že právě nad naším azylovým domem Nadace Agel převzala patronát a že je opravdu silnou oporou nejen nám, ale především všem našim klientkám a jejich dětem,“ říká Ing. Jaroslav Němec, ředitel Arcidiecézní charity Praha, pod kterou spadá i Azylový dům Gloria.

Nadace Agel sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila přes 700 žadatelů celkovou částkou přesahující sedmnáct miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám