Hlavní obsah

Děti v otrokovické štěrkovně poznaly práci záchranných složek

Novinky, Milan Haluška

Ani dešťové mraky, které nad Otrokovicemi v pátek zakrývaly oblohu, neodlákaly desítky dětí zamířit do areálu otrokovického štěrkoviště, kde se konal Den Salvatora.

Foto: HZS ZLK
Článek

Složky Integrovaného záchranného systému si pro děti připravily hned několik zajímavých ukázek ze své činnosti. Hasiči děti seznámili s ukázkou vyproštění řidiče z vozidla, záchranou tonoucího, policisté potěšili ukázkami jízd na koni, museli zdolávat i různé překážky, záchranáři zase předvedli svou techniku a malé návštěvníky naučili, co dělat při různých situacích.

Na akci nechyběli ani zlínští strážníci se svou technikou nebo studenti Střední odborné školy ochrany osob a majetku. Každý zájemce si mohl vyzkoušet speciální výstroj policistů a měl také možnost seznámit se s odebráním otisků prstů.

Stranou zájmu také nebylo vybavení hasičů a zdravotníků nebo prezentace s tématikou ochrany obyvatelstva či projektu Hasík. Pro ty odvážnější byly připraveny projížďky čluny hasičů a policistů a slanění po improvizované lanovce z hasičské cisterny.

Den Salvatora připravili studenti Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Letos se konal již desátý ročník této akce.

Reklama

Výběr článků

Načítám