Hlavní obsah

Děti sportování s míčem baví

Novinky, Eva Jenčíková

Na stadiónu v Týništi nad Orlicí se tuto neděli 15. června konal tradiční turnaj v barevném minivolejbale s názvem Závěrečná, který pořádá Dům dětí a mládeže ve spolupráci se Sportovním klubem, oddílem volejbalu.

Foto: Eva Jenčíková

Příprava na příjem podání.

Článek

Letos to byl již 5. ročník, kdy se na konci sezóny hrálo o drobné ceny, diplomy a především radost ze hry. 

Mladší děti do 4. třídy hrály tzv. oranžový minivolejbal, kdy se smí míč chytat a poté odbít obouruč vrchem. Dokonce se mezi 13 družstev zamíchala dvě družstva žlutého minivolejbalu, kterým nepřijeli soupeři, ti směli míč chytat a jen házet přes síť. Po velkých bojích jak ve skupinách, tak ve finále, nakonec zvítězil tým VK AŠ Kvasiny, před družstvem Týniště B a Týniště C. 

Starší děti od 4. do 6. třídy hrály tzv. modrý minivolejbal, který má již všechny prvky klasického volejbalu, jen se hraje ve třech hráčích na menším hřišti. Sešlo se celkem 9 družstev a místy bylo opravdu na co koukat. Ve finálové skupině si nakonec rozdělili posty takto: 1. VK AŠ Kvasiny, 2. Réma Rychnov C, 3. Týniště n. O. A.

S celou oragnizací turnaje pomáhali rodiče a starší děvčata, kteří v rolích rozhodčích strávili za pěkného počasí celý den. Rodiče byli také sponzory a přinesli hromadu drobných odměn pro všechny účastníky turnaje. Hlavním sponzorem byl náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Ing. Karel Janeček, který přispěl na medaile a ceny pro nejlepší týmy. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám