Hlavní obsah

Děti se v družině učily poskytovat první pomoc

Novinky, Jiří Herlitze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Členové místní skupiny Českého červeného kříže Novosedlice, Dubí, Proboštov učili děti v družině ZŠ Edisonova v Teplicích, jak se poskytuje první pomoc.

Foto: Martin Hájek
Článek

Ve dnech 5. a 9. března zdravotníci a maskéři z místní skupiny Českého Červeného kříže Novosedlice, Dubí, Proboštov ukázali ve školní družině ZŠ Edisonova dětem, jak se zachovat, pokud najdou osobu v bezvědomí nebo jak zachránit osobu s masivním krvácením.

V programu byla zahrnuta i ukázka maskování zranění, které se využívá pro znázornění poranění například při soutěžích první pomoci nebo na různých modelových situacích. Děti se také dozvěděly informace o činnosti Českého červeného kříže a o aplikaci ZÁCHRANKA, se kterou skupina spolupracuje.

Celkem se zúčastnilo 70 dětí. Členové skupiny jsou moc rádi, že děti i vychovatelky přednáška zajímala, vyzkoušely si resuscitaci i obvaz masivního krvácení, a jako odměnu získali „monokl”, pochopitelně jen namaskovaný.

Pokud i vy máte o první pomoc zájem, kontaktujte nejbližší místní skupinu Českého červeného kříže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám