Hlavní obsah

Děti na ZŠ Provaznická v Ostravě vstoupily do nového školního roku s novým hřištěm

Novinky, Josef Zajíc

Děti i učitelé včetně ředitelky ZŠ Provaznická v Ostravě Mgr. Libuše Přikrylové zahajovali školní rok 2013/2014 velmi slavnostně. Otevřeli společně 3. září v 10 hodin nové sportovní hřiště.

Foto: Josef Zajíc

Základní škola Provaznická v Ostravě - JIH, 6.9.2013

Článek

Základní škola Provaznická byla otevřena v roce 1960. Je součástí městského obvodu Ostrava-Jih. Ke škole patří velká školní zahrada s naučnou stezkou. Působí zde Centrum environmentální výchovy s ekologickou učebnou, skleníkem a učebnou v přírodě. Od nového školního roku i s novým sportovním hřištěm.

"Na nové multifunkční sportovní hřiště jsme čekali poměrně dlouhou dobu. Nicméně jsme se dočkali. Žáci od první po devátou třídu, kterých je 420, mají kde sportovat. Učitelům se zlepšily podmínky k výuce tělesné výchovy a k přípravě na meziškolní sportovní soutěže. Hřiště, nákladem 10 miliónů korun, které poskytlo Statutární město Ostrava a Městský úřad Ostrava-Jih, vybudoval Zlínstav a. s.," řekla ředitelka školy Mgr. Libuše Přikrylová.

V oploceném areálu je vybudováno hřiště na kopanou s umělou trávou. Kolem je atletická tartanová dráha v délce oválu 200 m a sprinterské rovinky na 60 m. S hřištěm sousedí kvalitní sektor na skok daleký. V oválech dráhy jsou na obou stranách zabudovány konstrukce na košíkovou. Hřiště zahrnuje i betonovou plochu, na které žáci trénují základy všech herních sportů.

V odpoledních hodinách je hřiště od 15 do 19 hodin zpřístupněno veřejnosti. V té době se o hřiště stará správce, který dohlíží na bezpečnost, slušné chování a dodržování pořádku v areálu hřiště. 

Provozní doba je v měsících září, říjen, duben, květen, červen od 15 do 19 hodin a to od pondělka do pátku. V sobotu a v neděli od 15 do 20 hodin. V červenci, srpnu od pondělí do neděle od 15 do 20 hodin. V případě nepříznivých povětrnostních podmínek pro provoz hřiště je jeho správce oprávněn částečně omezit nebo zcela zrušit provoz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám