Hlavní obsah

Deštivou ruletu v Ostravici vyhrál golfista Martin Příhoda

Novinky, Metoděj Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychlé greeny a rozmary počasí nakonec udělaly z turnaje MORAVIA CUP 2014 na Ostravici letošní nejdramatičtější klání golfové série Czech PGA Tour. Vítězem se stal český profesionál Martin Příhoda s výsledkem 2 rány pod PAR. Nizozemec Maurits zůstává po čtyřech turnajích v celkovém vedení.

Foto: Metoděj Novák

Sven Maurits skončil v Ostravici na 4. děleném místě. Celkově zústává ve vedení Czech PGA Tour

Článek

V areálu GOLF & SKI RESORTU OSTRAVICE se hrálo v neděli 29. a v pondělí 30. června. 80 hráčů z 8 zemí světa se utkalo o celkové Price Money 400 000 korun. Hlavním favoritem byl vedoucí hráč žebříčku Order of Merit Czech PGA Tour a vítěz dvou turnajů série, ve Skalici a na Kunětické hoře, 27letý Nizozemec Sven Maurits.

Domácí pořadatelé připravili pro tento turnaj náročné, sportovně laděné hřiště s PARem 72. Rychlost greenů se už v prvním kole ukázala jako velký soupeř všech hráčů.

„Greeny jsme sestříhali na rychlost doběhu míče 9 stop. Ti, kteří k nám dorazili do Beskyd, rozhodně museli prokázat svoji formu,“ říká manažer GOLF & SKI RESORTU OSTRAVICE Daniel Kollár.

První kolo turnaje proběhlo za krásného počasí a teplotách 27° C. Na skóre pod PAR se v něm dostali dva hráči. Se dvěma ranami pod normu hřiště šel do vedení zkušený Martin Příhoda. “Dokázal jsem se vyškrábat ze všech krizovek a to mi psychicky velice pomohlo,“ řekl v cíli.

O ránu víc si připsal Nizozemec Menno Van Dijk na PARu držel třetí pozici jeho Krajan Martijn Vermei. Sven Maurits odstartoval turnaj na jamce číslo 10 a to jistým birdie. Dařila se mu dlouhá hra, jenomže na pětiparové čtyřce pak místo berdie zahrál 4 paty, skončil na double bogey, už se nedostal zpět do tempa a v pondělí nastupoval s celkovým skóre +2 na 4. dělené příčce.   

Zvrat v turnaji nakonec přineslo počasí. Na startu 2. kola vítala v pondělí ráno hráče očekávaná studená fronta. Prudký liják a vítr bičovaly hřiště. Ochladilo se o 14° C. Turnaj byl před polednem na pokyn rozhodčích na 5 hodin přerušen. Hřiště se povedlo upravit, aby nakonec definitivní stopku vystavila odpolední průtrž, po níž jury, přesně podle pravidel uznala některé jamky nezpůsobilé ke hře. 2. kolo tedy bylo zrušeno a jako konečné byly vyhlášeny výsledky prvního kola.

Celkovým vítězem turnaje MORAVIAN CUP 2014 v Ostravici se stal český hráč Martin Příhoda s výsledkem 2 rány pod PAR. Ten převzal pohár a na své konto si připisuje odměnu pro vítěze 75 516 korun.

„I taková vítězství se počítají. Pořadatelé dělali, co mohli, vodní živel byl tentokrát silnější. Jsem samozřejmě velice spokojený a zkusím se porvat o celkové vítězství,“ dodal vítěz. Nizozemec Sven Maurits skončil celkově na dělené 4. příčce a nadále se drží v čele žebříčku Czech PGA Tour Order of Merit. 

Konečné výsledky TOP 07 MORAVIAN CUP 2014: 1. místo - Martin PŘÍHODA /CZ/ skóre -2 / 2. - Menno Van DIJK /NL/ -1 / 3. Martijn VERMEI /NL/ E / T4. Daanyal SPALDING /PK/ +2 / T4. Sven MAURITS /NL/ +2 / T4. Aleš KOŘÍNEK /CZ/ + 2 / T7. Vladimír VELENSKÝ /CZ/ + 3 / T7. Filip MRÚZEK /CZ/ + 3 / T7. Juraj ZVARÍK /SK/ +3 / T7. Adam STUDENÝ am. /CZ/ + 3 / T7. Daniela PROKOPOVÁ /CZ/ + 3 / T7. Stanislav MATUŠ / CZ/ +3 / Pablo NOVO /ESP/ + 3.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám