Hlavní obsah

Desetiletí plavci TJ Slávie Chomutov odstartovali podzimní sezónu v Domažlicích

Novinky, Miroslav Volf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první závody letošní podzimní sezóny do Domažlic se vydala čtveřice plavců TJ Slávie Chomutov, kde se zúčastnili 25. ročníku Velké ceny Chodska. A start do podzimní sezóny to byl na výbornou. Z 24 startů dokázali vybojovat 14 umístění na stupních vítězů a vytvořit si 18 nových osobních rekordů.

Foto: Miroslav Volf

Plavci TJ Slávie Chomutov na Velké ceně Chodska v Domažlicích, zleva Samuel Fischer, Matěj Volf, Eliška Doksanská a Alena Pernetová

Článek

Do Domažlic odcestoval v sobotních brzkých ranních hodinách výběr desetiletých plavců ve složení Matěj Volf, Samuel Fischer, Eliška Doksanská a Alena Pernetová. Každý z plavců se zúčastnil 6 startů. Z celkově 24 startů se chomutovským plavcům podařilo vybojovat 14 umístění na stupních vítězů, 4 bronzové, 6 stříbrných a 4 zlaté. Výborný začátek podzimní sezóny.

Nejlepších umístění podle očekávání dosáhl Matěj Volf, ten jako jediný dokázal ve všech svých startech proplavat na stupně vítězů. Třikrát zlatý byl na 100 m polohový závod, 50 m motýl a 100 m znak. Třikrát stříbrný pak na 50 m prsa, 100 m prsa a 50 m volný způsob. Navíc své starty obohatil třemi novými osobními rekordy.

Pětkrát dokázal na stupně vítězů vystoupit Samuel Fischer. Zlato dokázal získat na 50 m znak. Stříbro na 100 m motýl a 100 m znak. Bronzový byl na 50 m motýl a 50 m volný způsob. K tomu pět nových osobních rekordů.

Z děvčat se lépe umístila Eliška Doksanská, která byla dvakrát stříbrná na 100 m motýl a 100 m znak a dvakrát bronzová na 50 m motýl a 50 m volný způsob. Také Eliška si zaplavala pět nových osobních rekordů. Smolnou chvilku si ale vybrala na 100 m polohový závod za chybnou kotoulovou obrátku ze znaku na prsa a následné kraulové kopy.

Poslední chomutovskou plavkyní byla Elena Pernetová, ani ona neodjela bez diplomu a na 50 m volný způsob dokázala překvapivě vybojovat stříbrnou příčku. Také Alena si zaplavala 5 nových osobních rekordů.

Trenér Miroslav Volf hodnotí závody úspěšně. Vzhledem ke krátké přípravě po letních prázdninách je potěšující, že si děti vytvořily tolik osobních rekordů, které si navíc dokázali v mnoha případech zpříjemnit umístěními na stupních vítězů. V současné fázi tréninku navíc plavci nabírají objemy (naplavané kilometry) a pilují techniku

Desetileté a mladší plavce čekají další závody 12. října v Sokolově. Jedenáctiletí a starší si zaplavou již tento víkend 28. a 29. září na Velké ceně v Chomutově.

Celkové výsledky ke stažení zde

Celkové výsledky ke stažení zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov ke stažení zde

Celkové výsledky ke stažení zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov ke stažení zde Fotogalerie ze závodů k prohlédnutí zde

Fotogalerie v plném rozlišení (403MB) ke stažení zde

Reklama

Výběr článků

Načítám