Hlavní obsah

Desátý ročník festivalu Cesta k nám byl prozářený sluníčkem

Novinky, Jiří Růzha

V sobotu 31. května proběhl v Městských sadech v Ústí nad Labem desátý ročník festivalu pro zdravotně postižené s názvem Cesta k nám 

Foto: Jiří Růzha

Festival Cesta k nám v Ústí nad Labem - pohled na místo konání

Článek

Když se dva kamarádi, majitelé firem JP production a BEMA production (www.superkoncerty.cz), rozhodli udělat něco pro zdravotně postižené občany a v ústecké ZOO zorganizovali první ročník festiválku Cesta k nám, jistě netušili, že se dočkají desátého, velmi úspěšného, opakování.

Záštitu nad slavnostním ročníkem přijali prezident české republiky Miloš Zeman a hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

Již čtvrtým rokem je festival spojený s oslavou svátku dětí, tedy Dětským dnem. Ne jinak tomu je i letos, ale s malou obměnou. Dětský den je až v neděli 1. června. Tedy po deseti letech je tento festival rozdělený na dva dny.

A protože byl tento ročník jubilejní, sluníčko se rozhodlo po více než týdnu schovávání, vykouknout na svět a prozářit vystoupení jednotlivých souborů z deseti zařízení v Ústeckém kraji.

Pro všechny, účinkující a návštěvníky byla připravena spousta doprovodných programů hlavně pro děti, nechyběly ani skákací hrady, kolotoče, houpačky, střelnice, malování na obličej, ani různé stánky se soutěžemi, záchranáři Ústeckého kraje a Policie ČR a stánky s občerstvením.

Festivalu Cesta k nám se zúčastnila řada sociálních zařízení Ústeckého kraje. Domov pod Kuňkou Ráby, taneční country skupina Lucarino Dance z Domova Na Svobodě Čížkovice, hudební skupina Vega z DSP Skalice, Speciální základní škola, Mateřská škola a Praktická škola Pod parkem v Ústí nad Labem, Divadelní skupina z Domova „Bez zámků“ Tuchořice, Domov pod Lipami Smečno, hudební skupina z DSP Litvínov a divadelní skupina Termiti z DZR Terezín.

Jako hosté se na festivale představila taneční skupina Bílý zajíc Libochovice s ukázkami Line Dance, všechny přišel pozdravit zpěvák Josef Vágner, který měl veliký úspěch a pomyslnou třešničkou bylo vystoupení skupiny The Tap Tap – kapela složená z tělesně postižených studentů a absolventů škol pražského Jedličkova ústavu. Byli přímo úžasní. Celý festival moderovala opět úžasná Inka Rybářová s klaunem Rybkou. Od samého začátku to byli oni, kteří dokázali roztančit všechny přítomné a celou dobrou náladu udržet až do samotného konce o páté hodiny odpolední.

Na akci se dobře bavilo téměř na 2000 lidiček, pořadatelé zářili spokojeností a to přímo právem. Akce se podařila, počasí skvělé, nálada účinkujících skvělá, vše klapalo téměř na minutu přesně. Patří jim díky všech zúčastněných. Pro účinkující bylo zajištěno malé občerstvení. Jen škoda, že to tak rychle uteklo, domů se všichni rozcházeli strašně neradi..

Máte-li ještě v neděli čas, neváhejte a vydejte se do ústeckých Městských sadů, kde vás čeká pokračování dětského dne, například mimo jiné i Michal David revival a mnoho dalšího.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám