Hlavní obsah

Den Země v Ostravě-Zábřehu předvedl, jak chránit přírodu i zdravě žít

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středisko volného času v Ostravě-Zábřehu v úterý uspořádalo tradiční setkání školních dětí a veřejnosti na oslavě Dne Země. Za Domem kultury Akord se prezentovala řada organizací ve svých stáncích - dětem i dospělým předváděly, jak chránit přírodu a jak zdravě a bezpečně žít.

Foto: Josef Zajíc

Den Země v Ostravě - Zábřehu. 16.4.2013

Článek

Atraktivní program za krásného, slunečného počasí byl zahájen na prostranství za Domem kultury Akord v 9 hodin a potrvá do 16 hodin. Akce se koná v blízkosti Bělského lesa a tak může být splněno heslo dne: Volání divočiny. Programy a ukázky různých organizací a zájmových ekologických skupin, kroužků a škol by rády veřejnost upozornily na potřebu celosvětové ochrany všech forem života na Zemi.

Stánek zde má i Celní úřad ČR pro Moravskoslezský kraj. "Předvádíme zde s kolegou zabavená exotická zvířata a rostliny, které byly převáženy nedovoleným způsobem do naší republiky, nebo vyváženy do zahraničí. Bohužel mnoho těchto vzácných zvířat uhynulo. Proto dětem vysvětlujeme, co se nesmí dovážet, nebo vyvážet a proč," vysvětlila tisková mluvčí Celního úřadu ČR Pavlína Zdobnická.

Hlavní organizátorka ze Střediska volného času Ostrava-Zábřeh Lenka Červená představila účastníkům organizace, které se zde prezentují, a doprovodný program na improvizovaném pódiu.

Svůj stánek kromě Celní správy zde má i Městská police Ostrava, Knihovna města Ostravy, Střední průmyslová škola chemická, jejíž studenti dětem předváděli jednoduché pokusy.

Stánky otevřely rovněž základní školy, které prezentují celoroční ekologický program a nabízejí dětem různé zajímavé soutěže. Pěkný a atraktivní program nabídla firma OZO. Nenásilným způsobem pomocí odpadového kabaretu OZÍCI předvádějí dětem, jak správně třídit odpad.

Den Země v Ostravě-Zábřehu se díky velmi dobře připraveného programu a krásným počasím vydařil. V dalších dnech následují oslavy Dne Země ještě v Ostravě-Porubě a v Komenského sadech v centru Ostravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám