Hlavní obsah

Den Země si připomněli i ochránci přírody v Chodově

Novinky, Miloš Volek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v letošním roce si připomněli Mladí ochránci přírody v Chodově celosvětový Den Země.

Foto: Miloš Volek

déšť zahnala účastníky oslav do klubovny, kde při praskání dřeva v krbu nikomu nic nechybělo

Článek

Historie Dne Země se začala psát roku 1970 v USA, kdy senátor Gaylord Nelson pověřil studenta Harvardovy univerzity Denise Hayesa organizací série environmentálních protestních setkání a výukových programů s cílem podpořit environmentální hnutí po celých Spojených státech. První Den Země slavil úspěch a ve Spojených státech vedl mimo jiné k založení Americké agentury pro ochranu životního prostředí a k přijetí Zákona o čistotě ovzduší, Zákona o čistotě vody a Zákona o ohrožených druzích.

Dnes slaví Den Země víc jak miliarda lidí ve 175 státech světa. Den Země se tak stal největším sekulárním svátkem, který slaví lidé společně na celé planetě bez ohledu na původ, víru či národnost.

Také chodovští Mladí ochránci přírody spolu se svou vedoucí Stanislavou Volkovou a svými dalšími dospělými kamarády z ČSOP Chodov pozvali veřejnost na oslavy toho dne. Oslavy probíhaly v sobotu 26. dubna odpoledne na zahradě ČSOP.

I v letošním roce se tak přišlí mohli zúčastnit zahájen provozu minibotanické zahrady, v dílničkách zkusit pracovat s přírodními materiály a vyrobené suvenýry si mohli odnést. Dále nechybělo tradiční občerstvení v podobě domácích koláčů a domácí bramboračky. stejně jako posezení nejprve u ohně a pak v klubovně u krbu s kytarou a opékanými špekáčky.

Na návštěvu do Chodova přijeli také zástupci Záchytné stanice handicapované zvěře Drosera z Bublavy, kterým byl předán výtěžek akce, na níž bylo dobrovolné vstupné.

Bohužel oslavy byly přerušeny bouřkou, přívalovým deštěm a kroupami. Ti, co vydrželi a neodešli domů, se před nepříznivými podmínkami schovali na klubovnu a oslavy pokračovaly dále. Ukončeny byly až ve večerních hodinách. Kdo byl, nenudil se. Kdo nebyl, zaváhal...

Za rok se těšíme znovu na shledanou při oslavách Dne Země s ČSOP Chodov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám