Hlavní obsah

Den zdraví v Březové: sport, přednášky i vhodná strava

Novinky, Lukáš Szolar

V sobotu 21. května se v Březové v kulturním středisku sportovalo, posilovalo a zdravě jedlo. Mohli jste si poslechnout i nejednu přednášku o tom, jak chránit naše zdraví, energie a reiki nebo o tom, jak se zdravě stravovat.

Foto: Lukáš Szolar

Spinning

Článek

V prostorách multifunkčního centra probíhala akce s názvem Den zdraví. Již od ranních hodin bylo možné uskutečnit prohlídku ve vestibulu kina, kde probíhala zdarma akce měření krevního tlaku a oxidantů v těle. Současně zde byla ukázka první pomoci při různých situacích. Akce se zúčastnili zástupci svazu diabetiků a zástupci svazu tělesně postižených. V loutkovém sále probíhaly přednášky od Mistra Reiki, psychoenergetika a léčitele Václava Víta a včelaře JUDr. Jiřího Brožka.

V hale multifunkčního centra se sportovalo a formovaly se tu krásné postavy. Od 9 hodin začal program spinningem, kdy ve třech lekcích instruktoři ( P. Kočický. H. Peterová a V. Hoffmanová) předváděli různé techniky. Od 11 hodin si návštěvníci mohli vyzkoušet Jumping párty, která měla úspěch a zaskákalo si přes 20 nadšenců tohoto sportu na speciálně vyvinutých trampolínách. Doprovázela je při tom hudba a vedli zakladatelé jumpingu v ČR Jana Svobodová a Mgr. Tomáš Buriánek.

Ve 13 hodin proběhla ukázka Dance aerobicu pod vedením Moniky Halačové a následně Monika Halačová od 14 hodin předváděla cvičení PILATES. Poslední ukázkou bylo cvičení Zumba, které je spojením aerobního cvičení se základními kroky salsy, merengue, curie, reggaetonu a to vše se zábavnou hudbou. V salonku si mohli návštěvníci Dne zdraví poslechnout přednášku o zdravé výživě a zdravém životním stylu.

Návštěvníci také měli možnost prohlídky místního Bowling centra a studia Relax Uno. Po celý den zde byly k dispozici stánky, v nichž si bylo možné koupit knihy se zdravotní tématikou, vitamíny, čaje, vonné svíčky, výrobky Chráněných dílen Sokolov, zdravotnické pomůcky a včelí produkty.

Reklama

Výběr článků

Načítám