Hlavní obsah

Den zdraví a prevence v Nemocnici Český Těšín vyšetří i poradí

Novinky, Radka Miloševská

První pomoc, hygiena rukou, rozbor krve, vyšetření břicha ultrazvukem, diabetologické, kardiologické, ale také rehabilitační či nutriční poradenství. To vše bude na pořadu Dne zdraví a prevence Nemocnice Český Těšín, který zdejší zdravotníci chystají na čtvrtek 6. června.

Foto: archiv nemocnice

Cílem akce je přiblížit veřejnosti spektrum poskytované péče v nemocnici, jaké odborné ambulance zde mohou najít.

Článek

Cílem akce je přiblížit veřejnosti spektrum poskytované péče v nemocnici, jaké odborné ambulance zde mohou najít. To, že mohou tento den konzultovat své problémy s odborníky, je bonus navíc.

„V minulosti se opakovaně stalo, že byla zavčas zachycena závažná onemocnění, která se ještě nestačila projevit, a takto mohla být zahájena včasná léčba,“ popisuje ředitelka Nemocnice Český Těšín, která je součástí skupiny Agel, MUDr. Barbora Zbránková.

Lidé budou moci navštívit stanoviště, kde zdravotníci poskytnou cenné rady i bezplatná vyšetření. Návštěvníci se tak dozvědí, jak jsou na tom s cholesterolem, jaký je jejich krevní obraz, IBM či krevní tlak. Odborníci také ukáží, jak si správně omývat ruce, naučí poskytovat první pomoc, nebo poradí, jak se správně stravovat. K lepší orientaci vznikla také mapa, plánek českotěšínské nemocnice, který na jednotlivá stanoviště navede.

„Většina našich návštěvníků je uvědomělá, a to že přijdou na Den zdraví je známka toho, že se o své zdraví starají. Pro ty ostatní je to výzva, aby přišli a zjistili, že je čeká přátelské prostředí a že tu budou v dobrých rukou,“ zve MUDr. Barbora Zbránková a zároveň dodává, že největší zájem bývá tradičně o vyšetření břicha ultrazvukem a vyšetření plosek nohou na podoskopu v rehabilitační ambulanci.

Bezplatná vyšetření a poradenství s odborníky budou 6. června probíhat od 14.00 do 17.00 hodin.

Speciální den se v českotěšínské nemocnici koná již posedmé a jeho návštěvnost je důkazem, že lidé mají o své zdraví zájem.

„Zdravotní gramotnost se zejména u mladé a střední generace zvyšuje. Nemalý vliv na to má i internet, i když rozpravy na téma zdraví zde bývají často zavádějící, vytržené z kontextu a nejsou vždy k prospěchu věci. Pochyby a nejasnosti je lépe probrat s ošetřujícím nebo odborným lékařem,“ dodala ředitelka MUDr. Barbora Zbránková s tím, že právě tuto možnost budou mít pacienti na Dni zdraví a prevence, jenž nemocnice využívá také k setkání s bývalými zaměstnanci – důchodci, které současní pracovníci seznamují s novinkami v nemocnici a společně vzpomínají na staré časy.

Reklama

Výběr článků

Načítám