Hlavní obsah

Den všech dětí oslavili i v Sedčicích na Žatecku

Novinky, Aleš Dohnal

Také v obci Sedčice u Žatce se uskutečnily oslavy Dne dětí.

Foto: Aleš Dohnal

Skákací hrad a obrovské nafukovací míče

Článek

V sobotu 1. června uspořádali občané ve spolupráci se Spolkem pro rozvoj Sedčic velkou oslavu dne dětí s názvem Den všech dětí. Sezvány byly všechny děti bez ohledu místa pobytu. A povedlo se.

Úžasného dne se přišlo a přijelo zúčastnit na 62 dětí. Děti všech věkových kategorií. Z místní obce a okolních, z měst Kadaň a Jirkov, z obce Vysoká Pec a 12 jich přijelo i z Dětského domova Hory svaté Kateřiny.

Oslava začala půlhodinovým představením loutkového divadla a pak se děti vydaly plnit rozličné úkoly na 14 stanovištích, kde byly ihned na místě odměněny malou sladkostí. Po splnění všech úkolů si vyzvedly zasloužené balíčky odměn a aby měly ještě větší radost, na každé čekala věcná cena v dětské tombole.

Mezi doprovodné atrakce patřila ukázka základních úkonů zdravovědy a poskytnutí první pomoci, které předvedl mladý tým záchranářů ze Žatce. Děti měly dále možnost se vyřádit ve skákacím hradě, užít si zábavu s opravdu velkými nafukovacími míči a osvěžit se ve vodní sprše. Dále měly možnost prohlédnout si stroje, na kterých přijeli 4 motorkáři, mohly si udělat památeční foto a položit otázky týkající se motocyklů.

Pořadatelé zajistili občerstvení a děti si mohly opéct buřty, nebo se nasytit množstvím koláčů a dalších dobrot. Ve večerních hodinách akce pokračovala - tentokrát zaměřena na dospělé, protože i dospělý člověk je uvnitř duše vlastně stále malým dítětem. I pro ně byla malá tombola, opékání a písně u ohně.

Akci pořadatelé financovali pouze z vlastních prostředků a darů, bez použití peněz z obecního rozpočtu.

Podle ohlasu se už nyní těší na další akce, které mají v plánu nejen pro děti, ale pro všechny občany z širokého okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám