Hlavní obsah

Den s ICOM transport nabídl účastníkům jízdu za volantem velkých vozů

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 19. května v areálu ČSAD v Ústí nad Orlicí-Hylváty společnost ICOM transport Jihlava představila současnou moderní dopravní techniku s možností návštěvníků vyzkoušet si práci řidiče autobusu nebo kamionu.

Foto: Stanislava Dvořáková

Nejen pohodlný interiér ale i moderní komfort řidiče za volantem je předností vozů Mercedes-Benz.

Článek

Přijďte si zajezdit s Mercedesem - bylo pozváním na akci společnosti ICOM transport, jedné z největším provozovatelů autobusové a nákladní dopravy v České republice.

Nabídkou byla možnost vyzkoušet si řízení moderního autobusu a kamionu. Již prohlídka těchto vozů představila využití nejnovějších IT technologií, kdy jsou splněny nejpřísnější evropské emisní limity EURO 5.

Autobusy značky Mercedes-Benz splňují v maximálně možné míře koncept bezpečnosti, pohodlí i ekologičnosti provozu. Za účelem využití nejširší veřejností jsou některé autobusy vybaveny i výtahem pro přepravu vozíčkářů. Zároveň se snaží vyvrátit zažitou představu, že řízení velkých vozů je určené výhradně pro muže. V dnešní době, kdy se technika mění téměř před očima, není již potřeba síly k řízení těchto vozů.

Během akce tak usedly desítky zájemců na pohodlné místo pro řidiče, aby pod dohledem zkušených instruktorů z autoškoly úspěšně absolvovaly jízdu na vytyčené trase mezi kužely. S potlačením respektu z velkého vozu a provedením základních úkonů - zavřít dveře, rozjet se, plynule projet trasu - s vítězným pocitem zdolání tohoto úkolu, se novopečení řidiči z řad mužů i žen zastavovali v cíli. Neméně úspěšní byli i řidiči přistaveného tahače.

Aby i pro diváky představa cest byla ještě atraktivnější, doplnila toto putování vtipnou scénkou Shine and Shadows skupina Cestovatelů. V letošním roce již třetí akce v Ústí nad Orlicí tohoto druhu byla doplněna kulturním programem, který zajistily děti Domu dětí a mládeže Stonožka z Nového Města nad Metují. V taneční ukázce se ještě děti představily jako trolové a mažoretky ve Swingu a Night Cife.

Pro děti byl navíc postaven skákací hrad a pro hladové stánek s občerstvením s vonící opečenou klobásou.

Zábavná akce však sloužila i potřebnému účelu. V současné době jako řada českých podniků se i ICOM transport a tím i ČSAD Ústí nad Orlicí potýká s nedostatkem pracovníků. Tak zároveň u vstupního stánku bylo možné získat letáky s podmínkami výkonu řidiče autobusu a kamionu a poskytovanými benefity. Tím prvním je hned zaplacení získání řidičského průkazu skupiny D nebo C+E.

Praktickou, i když neplánovanou ukázkou, byl odvoz MHD zpět do středu města malým autobusem ICOM s novým řidičem polské národnosti a jeho doprovodem za účelem zapracování.

Spokojený s průběhem celé akce byl i ředitel ČSAD Ústí nad Orlicí Radek Kuběnka s nadějí, že snad nabídka ukázek přivede do řad řidičů další posily. Nezapomněl ani na pozvání pro penzisty, pro které byla práce koníčkem, aby se vrátili zpátky za volant se slušným přivýdělkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám