Hlavní obsah

Den posezení v zahradnictví při cimbálové muzice byl spojen s prodejní výstavou

Novinky, Stanislava Dvořáková

V sobotu 15.září zahradnictví Šťastný v Ústí nad Orlicí otevřelo návštěvníkům nejen výstavní areál a prodejní halu, ale i velký skleník přeměněný v rozkvetlý restaurační kout s poslechem cimbálové muziky Kasanica z Mikulova a ochutnávkou tamních vín.

Foto: Stanislava Dvořáková

Prodejní hala s širokou nabídkou veškerého zahradnického sortimentu.

Článek

Krásný slunný den se záplavou pestrobarevných květů a zeleně, s linoucí se vůní grilované kýty, kávy a koláčů, cimbálová muzika Kasanica s nabídkou ochutnávky vín od vinaře z Mikulova. To byla zářijová víkendová sobota, která přilákala stovky návštěvníků, kteří od 8 hodin ráno do odpoledních 16 hodin procházely areálem zahradnictví Šťastných v Ústí nad Orlicí.

Zahrádkáři, ovocnáři, milovníci rostlých i pokojových květin, měli možnost v bohaté nabídce sadby, sazenic venkovních i pokojových květin, ovocných a okrasných stromků si nejen prohlédnout novinky, ale obohatit své domovy o nové druhy rostlin. Navíc zahradu i dům přikrášlit zajímavou keramickou dekorací.

Zkrátka nepřišli ani gurmáni. Čerstvé ovoce, rajčata a okurky zlákaly nejednu hospodyňku. A co teprve plné regály sirupů: malinový s dužinou pro domácí limonády a přiložené recepty z malin, medicinální sirup s propolisem, léčivými bylinami a vitaminem C v jablečné šťávě pro období chřipek a nachlazení či takzvaný Smrkáček, z mladých smrkových výhonků, vitamínu C a třtinového cukru, doktora Kittela, slavného lékaře opředeného už téměř tři sta let řadou pověstí a legend. V dalších regálech pak bylo možné vybírat z široké nabídky vín všech chutí.

Pro drobnou výzdobu byly připraveny různé malé figurky, svícny, svíčky, ozdobné ptačí budky, slamění ježci, vyřezávané dýně, dekorační věnce až po barevné listy blížícího se podzimního období.

Po prohlídce rozsáhlého prostoru areálu s početnými záhony byl připraven odpočinek ve skleníku v improvizovaném prostředí zahradní restaurace. Od grilu nápaditě zasazeném mezi zelení bylo možné donést  grilovaný špekáček, kýtu, langoš i misku zeleniny s dresinkem. Příjemné posezení doplnil stánek s kávou a koláči.

Příjemnou atmosféru navodilo vystoupení cimbálové muziky Kasanica z Mikulova a ochutnávka mikulovských vín.

Pro děti se našlo dostatek zábavy na venkovním hřišti s pískovištěm, skluzavkou a skákacím hradem. Uvnitř skleníku pak na ně čekal stánek s ručně háčkovanými panáčky a zvířátky.

Rozloučení se neslo ve stylu nadcházejícího podzimu. Pestrou barevnost tohoto období představila výstava chryzantém, vřesů a podzimní výsadby. Návštěvník si mimo krásných dojmů mohl odnést i barevnou upomínku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám