Hlavní obsah

Den otevřených dveří představil ostravskou školu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pedagogický sbor a vedení základní a mateřské školy MUDr. Emílie Lukášové v Ostravě-Hrabůvce v Klegové ulici pozvaly rodiče a jejich děti na Den otevřených dveří, aby si mohli školu prohlédnout a zjistit, co jim škola nabízí.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 3.3.2017 Den otevřených dveří na ZŠ a MŠ MUDr. E. Lukášové.

Článek

Základní a mateřská škola MUDr. Emílie Lukášové vyučuje v současné době 560 žáků v 19 třídách prvního a druhého stupně. Žáky vyučuje 28 učitelů včetně vedení školy.

Ve čtvrtek 2. března byla škola otevřena nejen pro žáky a učitele školy, ale také pro návštěvy, rodiče a jejich děti, které se chystají od září nastoupit do první třídy.

Podle ředitelky školy Mgr. Petry Kalouskové škola nabízí moderně vybavené kmenové třídy i odborné učebny. Vyučuje se s využitím moderních iPadů a dalších technických zařízení, jako jsou interaktivní tabule, internet, výukové programy a další potřebné pomůcky.

Pro žáky 1. ročníku škola nabízí alternativní i klasické metody výuky. Kromě toho nabízí škola množství zajímavých kroužků a vyžití dětí po vyučovacím čase. Ve škole je velmi dobře vybavena tělocvična, venkovní hřiště pro kopanou a uzavřené atrium, kde lze pěstovat atletiku a hrát stolní tenis či basketbal.

Školní družina v samostatné revitalizované budově umožňuje žákům větší množství odpočinkových činností a změnu prostředí po ukončení výuky.

Škola se pravidelně zapojuje do městských, okresních i krajských soutěží v matematice, českém jazyce, zeměpise, výtvarné výchově, tělesné výchově. S úspěchem se zúčastňuje regionální soutěže ve vaření (Čokoládová vařečka).

Zápis do 1. tříd se tu letos uskuteční 3. dubna od 12 do 18 hodin a 4. dubna od 12 do 17 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám