Hlavní obsah

Den Orlickoústecké nemocnice otevřel k prohlídce řadu odborných oddělení

• Aktualizováno
Novinky, Stanislava Dvořáková

Ve středu 13. září přivítala Orlickoústecká nemocnice řadu návštěvníků, kterým odborní průvodci umožnili prohlídku vybraných oddělení. Další nabídkou byla bezplatná vyšetření a navíc stánky s poradenstvím a doprovodný kulturní program.

Foto: Stanislava Dvořáková

Orlickoústecká nemocnice přivítala v úterý nejen pacienty ale i řadu zdravých zájemců o prohlídku jejího prostředí a úrovně vybavení.

Článek

Orlickoústecká nemocnice připravila pro početné zájemce řadu ukázek, informací a rad, které odborné moderní léčení přináší. Za tím účelem byla vybrána oddělení s průvodcem a odborným výkladem. Jednalo se o zpřístupnění moderně vybavené výpočetní tomografie, specializovaného cévního oddělení angiografie, moderních přístrojů radiodiagnostického oddělení a magnetické rezonance.

Návštěvníci byli seznámeni s angiolinkou s RTG přístrojem, kdy po průchodu organismem se záření zachycuje a zobrazuje na monitoru. Dále viděli ukázku CT výpočetní tomografie s podrobným znázorněním jednotlivých částí těla. V pavilonu A měli ještě možnost si prohlédnout ARO, Babybox a porodní sály.

Návštěva pavilonu D přinesla poznání zdravotní péče interního oddělení, které poskytuje komplexní léčebnou a ošetřovatelskou péči všem nemocným s akutními interními i chronickými nemocemi včetně život ohrožujících stavů. Problémem je však omezená lůžková kapacita z důvodu nedostatku sester na trhu práce.

I zde byly představeny nové moderní přístroje na ověření správné dezinfekce rukou a nově realizovaný projekt jícnové echokardiografie pro pacienty s onemocněním srdce. V budově se ještě nachází prostor klidu - pietní místnost a rehabilitační oddělení.

Klauniáda pro děti

Zájemce o dětské oddělení v pavilonu G provedl přistrojený pejsek s kočičkou klauniádou, výtvarnou dílnou a nácvikem resuscitace dítěte. Pro osobní poradenství a informace sloužily návštěvníkům ukázky přístrojů používaných k nácviku posílení pánevního dna, včetně kompenzačních a inkontinenčních pomůcek.

Efektivní léčení pohybového aparátu představovala praktická ukázka tzv. cejpování, které tvoří kinesologická páska vyrobená z kvalitní bavlny, která se na bolavé místo připevňuje vodotěsným hypoalergením, zcela bez latexu, akrylovým lepidlem.

Další radou byla ukázka zdravého talíře prostřednictvím letáku a ochutnávka čajů a sortimentu Nutridrinků. Nabídku stánků doplnil prodej ručně vyráběných předmětů obecně prospěšnou společností pomáhající duševně nemocným CEDR a stánek SŠZS Ústí nad Orlicí s nabídkou měření krevního tlaku a glykémie. Z možnosti vyšetření bylo dále možné podstoupi zjištění krevní skupiny na hematologicko-transfúzním oddělení a bezplatné testování na infekci HIV.

Po absolvování všech prohlídek bylo pro návštěvníky připraveno pod velkým stanem v parkové části areálu občerstvení doprovázené vystoupením žáků ZUŠ z České Třebové a swingovým orchestrem Black Bandu ZUŠ Jaroslava Kociana v Ústí nad Orlicí.

Zároveň po celou otevírací dobu nemocniční lékárny platila sleva 10% na veškerý sortiment.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám