Hlavní obsah

Den Muzea přiveze do Police nad Metují konečně vlak

Novinky, Martina Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 25. srpna od 12:30 hodin proběhne v Muzeu papírových modelů v Polici nad Metují Den Muzea. Program se rozprostře i do nejbližšího okolí budovy. Těšit se lze na komentované prohlídky, workshop modeláře, koncert a samozřejmě i na vlak, který konečně zamíří do centra města. Po celý den bude v muzeu zvýhodněné vstupné.

Foto: Pavel Frydrych

Plakát (výřez)

Článek

Po celé odpoledne bude přímo v muzeu možnost komentované prohlídky expozice. Návštěvníků se ujme zkušený modelář a spolupracovník muzea Petr Frič. A zároveň se bude na co dívat – Zdeněk „TEO“ Smaženka předvede na živo, jak takový papírový model vzniká.

Tento modelářský workshop zároveň návštěvníkům umožní setkat se s autorem současné krátkodobé výstavy v muzeu s názvem TEO. „Efjedničkový mág“ Zdeněk Smaženka je připraven zodpovědět jakýkoliv případný dotaz…

Hudebního doprovodu Dne Muzea se zhostí polická hudebnice Jessica May. Její hudba osciluje mezi šansonem, jazzem a inspirací francouzské a frankofonní kanadské lidové hudby.

Další lákadlem, které nabízí Muzeum papírových modelů, budou prodejci regionálních výrobků, kteří se představí před budovou muzea. Bude pamatováno i na mlsné jazýčky, protože ochutnávku a nabídku svých výrobků a produktů přiveze výrobce kávy Leonora a Čajovna u Bílého draka z Hronova.

Den Muzea pamatuje i na nejmenší návštěvníky. Pro ně bude v přilehlých Bezděkových sadech (prostor autobusového nádraží) připraven vláček, který je bude celé odpoledne vozit. Cena jízdného bude dobrovolná… „Konečně vláček v Polici,“ glosovala připravovanou akci starostka města Ida Jenková. Vlakové nádraží je od města vzdáleno asi čtyři kilometry.

Celou sobotu bude v muzeu zvýhodněné vstupné pro všechny návštěvníky.

Zároveň pořadatelé zvou i na prohlídku výstavy obrazů malíře Matěje Lipavského, která je otevřena v Zeleném domečku, naproti muzeu.

Den Muzea zakončí venkovní promítání filmu v rámci Nové Terasy 2018. Od 21:00 hodin můžete shlédnout argentinský povídkový film Divoké historky.

Akce se uskuteční za každého počasí, pro promítání filmu jsou připraveny náhradní prostory.

Den Muzea pořádá Muzeum papírových modelů s podporou Města Police nad Metují a spolku Apeiron.

Další informace na www.mpmpm.cz nebo na facebooku Muzea papírových modelů a spolku Apeiron.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám