Hlavní obsah

Den města ve Studénce ve stylu Divokého západu a country

Novinky, Vladan Jílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den města má ve Studénce již dlouholetou tradici. V letošním roce se oslavy uskuteční v sobotu 11. června od 14.00 hodin na náměstí Republiky.

Foto: Vladan Jílek

Den města Studénky

Článek

Úvod bude patřit seniorům a příznivcům dechovky. K tanci a poslechu na náměstí zahraje od 14.00 hodin krojovaná slovácká dechová hudba Boršičanka Antonína Koníčka s lidovým vypravěčem. Poté vystoupí studénecké mažoretky Petra.

Hlavní program s názvem Za velikou louží... aneb ve stylu Divokého západu a country začne po přivítání starostou města v 16.00 hodin. Pro malé a velké pistolníky, kovboje, apače a indiány je připravena řada soutěží o Apačský šíp. Nebude chybět práskání bičem, lasování, střelba z luku, házení tomahavkem, válečná indiánská malování, pistolnická show… A to vše  za doprovodu country muziky a tance.

Ve 20.00 hodin vystřídá kovboje Kabát Revival z Hradce Králové. Oslavy Dne města pak budou ukončeny malou show.

Zajímavý bude i doprovodný program, který pro návštěvníky Dne města ve Studénce připravili jeho pořadatelé – Městské kulturní středisko Studénka, p. o. Začne v 10.00 hodin u Zimního stadionu nevšední Auto Moto Show. K vidění bude spousta zajímavých strojů a to i vlastní výroby. K dispozici bude také minibiková závodní dráha. V 18.00 hodin se uskuteční večerní spanilá jízda městem. Příjemným zpestřením letošních oslav bude jízda malou koňskou drožkou.

K oslavám se připojí i Městská knihovna Studénka, v níž mohou návštěvníci v odpoledních hodinách zhlédnout výstavu knih a faktů na téma Divoký západ, či Vagonářské muzeum, které v čase od 10.00 do 16.00 hodin umožní všem zdarma prohlídku exponátů včetně železniční modelové dráhy.

Ve 20.00 hodin otevře své brány Klub Peklo v Dělnickém domě, kde je pro mladou generaci připraven koncert kapel.

Celý den budou v  provozu nejrůznější atrakce, bohaté občerstvení, a to od tradičních klobás až po různé speciality. Vstup na oslavy Dne města Studénky je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám