Hlavní obsah

Den dětí na zámku Nový Hrad v Jimlíně u Loun

Novinky, Vladimír Jakub Mitura (Zámek Nový Hrad, p.o.)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 2. června se jimlínský zámek Nový Hrad otevře především svým nejmenším návštěvníkům, které čeká pestrý program. Vystoupí známí umělci, dále děti bude bavit kejklíř, proběhnou dětské soutěže a animační program. Ve sklepení je připravena strašidelná výstava.

Foto: Vladimír Jakub Mitura (Zámek Nový Hrad, p.o.)

Minulý rok na zámku bavily děti vodnice.

Článek

Na zámku vystoupí řada umělců, z těch známých jmen se mohou návštěvníci těšit na hudební vystoupení zpěvačky Heidi Janků a s písničkami pro děti vystoupí také Lada Fejferová (známá ze soutěže Česko Slovensko má talent). Dále například Kejklíř Ignis. Je připravený dětský animační program s Alenou a Davidem. V Barbořině zahrádce si děti a také dospělí vyzkouší lukostřelbu.

Starší či odvážnější děti v doprovodu dospělých mohou zavítat do zámeckých sklepení na tajemnou upíří výstavu s názvem „Dracula a ti druzí“. Výstava představí smyšlené bytosti, ale zejména reálné postavy z dávné minulosti toužící po lidské krvi. Výstava je instalovaná v podzemních stájích a sklepení. Návštěvníci vstoupí do také běžně nepřístupných sklepních prostor v severovýchodní části zámku.

Správa zámku zve také na klasické prohlídkové okruhy – zámecké interiéry na první trase (kapli sv. Josefa, barokní sály, salonky, ložnici, jídelnu a další) a hospodářské zázemí na trase druhé (lázeň, prádelnu, černou kuchyni s bylinnou zásobní zahrádkou, místnosti s gotickými freskami a jiné zajímavé prostory).

Tradičně na nádvořích bude řada stánků s různým zbožím. Vstupné do zámeckého areálu je dobrovolné.

Reklama

Výběr článků

Načítám