Hlavní obsah

Demonstrace a protestní akce ovládly sobotní Londýn

Novinky, František Zemek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z mnoha víkendových povyražení Londýňanů byla i účast na sobotní protestní manifestaci proti globálním klimatickým změnám. Za čistou planetu demonstrovalo zhruba tisíc až dva tisíce osob za patřičného dohledu policistů.

Foto: František Zemek

Demonstrace se zůčastnilo asi tisíc až pátnáctset demonstrujících, stovka policicistů, pět policejníchn antonů a tři zametací vozy

Článek

Potkal jsem průvod u Brish Gallery, kde se sice někteří demonstarnti pokoušeli vniknout na přilehlé náměstí, v čemž jim úspěšně a podotýkám, že nenásilně a slušně, policie zabránila.

Průvod se poté ubíral k Russel Square, kam jsem jej už nesledoval, jelikož před National gallery započal protestní happening žádající pomoc pro irácké matky často nezletilých věznů odsouzených i k trestům smrti.

Podobné akce v sobotní odpoledne jsou v Londýně prakticky tradicí. Není víkendu, aby se tu něco nedělo. Prostě Londýn žije a není mu jedno, jestli se někde děje zlo či bezpráví.

Při mém přebíhání jsem náhodou a neúmyslě vrazil do policisty, který mne ještě přidržel, abych neupadl. Po omluvách jsem se jej zeptal, co tomu všemu kolem říká? "Prokletá sobota, v televizi je fotbal!"

Reklama

Výběr článků

Načítám