Hlavní obsah

Dějiny udatného národa českého uvidíte na zdech i podlaze muzea v Blansku

Novinky, Vratislav Konečný

Že historie není nuda uvidíte na výstavě v Muzeu Blanenska v Blansku. Projdete mezi panely obřího leporela výtvarnice Lucie Seifertové a dějiny poplynou v obrázcích kolem. Je to zábavná forma ilustrací a komiksových bublin určená především dětem. Krom obrázků nabízí i interaktivní deskovou hru.

Foto: Muzeum Blansko

Tvůrčí dílna

Článek

Výstava je otevřená od pátku 8. března do 2. června ve výstavní síni blanenského muzea. 

Při podlahové hře se projdete obdobím lovců mamutů, kteří žili i v Moravském krasu až po současnost. Můžete si také vyplnit jednoduchý ilustrovaný test z českých dějin a ověřit si tak své znalosti.

Výuka dějin hrou

„Lucie Seifertová přijela do Blanska už podruhé, loni se s ní bylo možné potkat v městské knihovně, kde učila děti vyrábět prostorovou knihu a promítala pohádku o narození republiky. Letos se v muzeu představí kompletní dějiny a v rámci vernisáže se děti opět zapojí do výroby prostorové knížky,“ uvedla ředitelka muzea Pavlína Komínková.

Lucie Seifertová je česká spisovatelka a ilustrátorka a za svou knihu Dějiny udatného českého národa a pár bezvýznamných světových událostí, devítimetrové leporelo, získala několik významných ocenění včetně Magnesia Litera v roce 2003 a Zlatou stuhu za nejlepší populárně naučnou knihu pro mládež.

Stejnojmenná výstava byla poprvé uvedena v Národním muzeu v roce 2004. Od té doby cestuje po celé republice, kde ji stihlo navštívit vice než čtvrtmilionu lidí. V anglické verzi se výstava vydala také do Spojených států.

Reklama

Výběr článků

Načítám