Hlavní obsah

Děčínskou zoologickou zahradu - a pak i město - ovládl veselý masopustní rej

Novinky, Vratislav Konečný

Počasí přálo masopustnímu veselí, které se ze zoo přeneslo průvodem do ulic Děčína. Na 700 masopustníků se vyřádilo do syta, soutěží tu probíhala řada. Masopust má ve městě již tradici, zoo a zastupitelstvo pořádají pro místní a přespolní řadu velmi navštěvovaných akcí.

Foto: zoo Děčín
Článek

O koblihu moc zájem nebyl

Sobotní program v zoo zahájila soutěž O nejchutnější masopustní koblihu. Porota složená z kuchařů – instruktorů Střední školy řemesel a služeb Děčín a masopustního medvěda se při hodnocení tohoto typicky masopustního pokrmu zaměřovala především na chuť, náplň a také celkový vzhled.

Do soutěže se v letošním roce přihlásili jen tři soutěžící. „Nejchutnější koblihy letos usmažila Karolína Štěrbová z Děčína, těsně za ní skončila Kája Městková z Dolních Habartic a třetí místo si zasloužila Pavla Mlejnková z Valkeřic,“ prozradila mluvčí zoo Alena Houšková.

A jde se průvodem do města

Po koblihovém klání se soutěžilo i v dalších disciplínách – například O nejhezčí masku nebo O nejrychlejšího koblihového jedlíka.

Po zhruba hodinovém programu v zoo následovala nejoblíbenější část akce – průvod masek městem. Vyrazil ze zoo krátce po patnácté hodině. O veselou náladu se po celou dobu postarala živá muzika v podání Folklorního souboru Jirkovák, Divadelní společnosti Panoptikum Maxe Fische, herci z ústeckého divadelního souboru Mladá scéna nebo harmonikář s vozembouchářem.

Vstup do města povolila primátorka

Účastníky čekalo po cestě několik zajímavých zastavení, na kterých bylo o zábavu postaráno.

„První zastávkou byl Dům dětí a mládeže na Teplické ulici, kde jsme si zazpívali s flašinetem a požádali zástupce radnice o povolení vstupu do města. Ten letos povolila osobně primátorka města Marie Blažková. Za dalším pobavením jsme se zastavili u Hostelu a také na Masarykově náměstí. Masopustní průvod zakončil putování v Křížové ulici,“ popsala mluvčí.

Akci tradičně podpořilo Statutární Město Děčín, ale i spousta dalších sponzorů a partnerů. 

Reklama

Výběr článků

Načítám