Hlavní obsah

Děčínské prázdniny jsou ve znamení soutěží v zoo

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro prázdniny si přichystali v děčínské zoologické zahradě na období od 28. února do 8. března soutěž o ceny. Samozřejmě nebude jen pro domácí, zúčastnit se mohou všichni příchozí. O prázdninách je zahrada otevřena od 8 do 18 hodin. Zoo chová více než 400 zvířat ve 160 druzích.

Foto: zoo Děčín

pozvánka na akci

Článek

„V areálu zoo na vás bude čekat celkem šest soutěžních otázek, na jejichž odpovědi jistě hravě přijdete, protože se vše bude točit kolem zvířat, konkrétně pak kolem kampaně WAZA - Světové asociace zoologických zahrad a akvárií s názvem Biodiverzita jsme my!,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková.

Kdo odpoví na všech šest otázek správně, dostane se do slosování o pěkné ceny. Vyhodnocení soutěže proběhne v pondělí 9. března.   

Největší chloubou děčínské zoologické zahrady jsou medvědi hnědí grizzly, které chová jako jediná zoo v České republice. Dalšími zajímavými druhy jsou například papoušci kakadu žlutolící sumbští, makakové chocholatí, takin indický, mravenečník velký, tapír jihoamerický nebo rys ostrovid.

Reklama

Výběr článků

Načítám