Hlavní obsah

Děčínská zoo slaví už šestašedesátou sezónu

Novinky, Vratislav Konečný

Šestašedesát, to už je na zoologickou zahradu slušný věk. Tolik let od otevření budou slavit v Děčíně. Slavností úvod do sezóny chystají na sobotu 18. dubna. Zahájí akcí Startujeme! aneb To bude jízda!. Na návštěvníky čeká bohatý program, avizované počasí má být ideální.

Foto: archiv zoo

Čertíci na kolech

Článek

V zahradě bude veselo

„Letošní sezóna je pro nás již 66. v pořadí, a když jsme přemýšleli o tom, jak akci na zahájení sezóny pojmout, napadla nás legendární silnice Route 66. Nejenže nese stejné číslo, ale slibuje také netradiční zážitek. Od této myšlenky pak nebylo daleko ke sloganu, který hlásá, že 66. návštěvnická sezóna v Zoo Děčín bude jízda!” uvedla mluvčí zoo Alena Houšková.

Příchozí se mohou těšit na spousty aktivit, které budou mít spojitost s jízdou. Těšit se mohou například na výstavu strojů děčínských motorkářů, jízdu na kárách nebo koloběžkách, na koni, ale třeba i na invalidním vozíku.

Podpořte Čertíky na kolech

Odpoledne se představí Čertíci na kolech – Noemi a Jaroušek. Jsou to děti, které přišly na svět o něco dříve, narodily se s dětskou mozkovou obrnou, mají tělesné postižení, ale neustálou rehabilitací a odhodláním se jejich zdravotní stav zlepšuje.

„Společně s Čertíky vám ukážeme, že život se dá užívat, i když zrovna sedíte na invalidním vozíku. Čertíci si vyzkouší všechny připravené aktivity a pozvou návštěvníky také na překážkovou dráhu pro vozíčkáře. Bude možnost vyzkoušet si, jak náročný je pohyb vozíčkáře po ulici, na schodech a při překonávání překážek,“ vysvětlila mluvčí.

Noemi a Jarouška pozvalo do zoo občanské sdružení Andělé bez křídel, které pomáhá dětem s handicapem a jejich rodinám. V rámci akce Startujeme! pro vás Andělé bez křídel chystají výtvarnou dílničku, kde bude možné se nejen seznámit s jejich prací, ale také otevřít svá srdce a případně finančně přispět na handicapované děti.

Celý výtěžek z akce poputuje právě k Čertíkům na kolech, kteří v současné době šetří na lázně, které by mohly výrazně zlepšit jejich zdravotní stav.

A spousta dalších akcí

Představí se také musher Martin Škoda se svým psem husky, popovídá si s vámi o psím sportu a o výbavě k němu potřebné. Akcí je připraveno daleko více, vše se dozvíte na webových stránkách zoo.

Elektrospotřebiče nevyhazujte!

Vstupné na akci je stejné jako aktuální vstupné do zoo. Kdo by však chtěl na vstupu ušetřit, tomu přinášíme na závěr jeden tip.

Přinesete-li v den konání akce do zoo vysloužilý elektrospotřebič (nefunkční fén, žehličku, mixér, mobil, kulmu, rádio...), pak získáte dětskou vstupenku do zoo zdarma, nebo slevu ve stejné výši pro dospělého.

Pomůžete tak nejen životnímu prostředí, ale budete si tak moci užít i prima odpoledne. Elektrospotřebiče bude možné odevzdávat od 8 do 16 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám