Hlavní obsah

David Koller vyjíždí s kapelou na další část úspěšného akustického turné. V pátek zavítá i do Klatov

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

V pátek 26. října od 19 hodin se v kulturním domě v Klatovech rozezní koncert známého českého rockového zpěváka a skladatele Davida Kollera. Koncert pořádá Městské kulturní středisko v Klatovech.

Foto: ilustrační foto Městské kulturní středisko Klatovy

DAVID KOLLER – ACOUSTIC TOUR 2018

Článek

David Koller vyjíždí s kapelou na další část úspěšného akustického turné. Loni na podzim vyprodal patnáct sálů v českých a moravských divadlech a kulturních domech. Nyní ho čeká další porce podzimních koncertů, kam zavítá s repertoárem svých největších hitů v akustickém aranžmá.

David Koller (58) je český rockový zpěvák, skladatel a bubeník. Patří k významným muzikantům střední generace českého bigbítu. Autor mnoha dnes již klasických hitů se nejvíce proslavil jako lídr rockové skupiny Lucie, kde působil v letech 1987 až 2005. Účinkoval i v dalších rockových formacích (Kollerband, Pusa, Žentour, Jasná Páka, Blue Effect), byl též hudebním producentem (Koistinen, Alice, Plexis, Oskat Petr, Walk Choc Ice, Lucie Bílá).

Spolu s Michalem Dvořákem složili hudbu k filmu Amerika (1994), Poslední přesun (1995) a Mrtvej brouk (1998). Účinkoval ve filmech Pražákům, těm je tu hej (1990), Akumulátor (1994). Byl hostem u řady kapel a interpretů (Pražský výběr, Turbo, Žlutý pes, Hudba Praha, Pavol Habera, Helena Vondráčková, Anna K. či Miro Žbirka).

Lucii překvapivě opustil v listopadu 2005 kvůli neshodám se spoluhráčem Robertem Kodymem. Působil i jako koncertní bubeník v kapele Chinaski. Stalo se tak po tragické smrti bubeníka Pavla Grohmana, kdy měla kapela naplánované turné. Koller byl Grohmanův bubenický vzor...

David Koller – Acoustic Tour 2018

Jeden z nejrespektovanějších českých muzikantů se teď vydává za svými fanoušky, než se na sólové dráze lehce odmlčí kvůli závazkům ve znovu probuzené skupině Lucie. Nenechte si ujít skladby jako Chci zas v tobě spát, Amerika, Gypsy love, Recidiva a další Kollerovy hity z celé jeho hudební kariéry v intimní atmosféře menších sálů a poznejte Davida Kollera v akustickém aranžmá jeho skvělé kapely. Koncert je výhradně k sezení.

Reklama

Výběr článků

Načítám