Hlavní obsah

Darkovský most Sokolovských hrdinů dostane nový kabát i fungující osvětlení

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opadávající omítky, špatný stav osvětlení, viditelná elektroinstalace. Tak v posledních letech vypadala jedna z dominant městské části Karviná-Darkov – most Sokolovských hrdinů. Dělníci se již pustili do oprav a nového kabátu a fungujícího osvětlení se dočkáme v létě letošního roku.

Foto: Milan Haluška
Článek

Například s osvětlením mostu je problém již 12 let, tedy od velké rekonstrukce, kdy dělníci poškodili kabely v pilířích. Osvětlení zkratovalo a most tak někdy svítil z poloviny nebo vůbec. O tématu Novinky informovaly na konci ledna.

„Zhotovitelská firma to vždy jako reklamaci opravila, ale zase po čase to nefungovalo, v posledních měsících jsme měli i spousty podnětů od občanů. Takže město provedlo už vlastní důkladnou prověrku a příčinu teď napravujeme. Chyba byla ve vedení kabelů v pilířích mostu, vyměníme je a budou opatřeny chráničkou. Měli bychom být se vším hotovi do července,” uvedla mluvčí města Šárka Swiderová s tím, že hotovo bude do července a most se dočká i nové fasády.

Fotogalerie zachycuje současný stav mostu.

Reklama

Výběr článků

Načítám