Hlavní obsah

Dana Teinitzer vystavuje v knihovně v Brně-Komárově

Novinky, Jiří Smutný

Knihovna Jiřího Mahena v Brně, pobočka Brno-Komárov, pořádá od středy 6. září výstavu obrazů výtvarnice Dany Teinitzer. Jedná se vesměs o abstraktní kompozice, které maluje na papír, sololit a plátno.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Autorka se narodila v Sedleci na Třebíčsku jako druhá z pěti dětí. Dětství prožila v Hustopečích, kam se rodina přestěhovala. Další stěhování směřovalo do Dolních Dunajovic, kde dokončila základní devítiletou školu. Vyučila se kuchařkou, ale našla si práci jeřábnice.

Po listopadové revoluci se dala na podnikání. Protože se však vdala a narodily se jí čtyři děti, tak tuto dráhu opustila. Ve volném čase se intenzivně věnovala zpěvu.

Pokud jde o výtvarnou činnost, začala se v roce 2012 zabývat malováním kamenů. Většinu z nich rozdala svým přátelům a známým. Později se pustila do malování obrazů, a sice různých abstraktních kompozic.

Vernisáž výstavy se uskuteční v knihovně v Komárově, Černovická 2b, ve středu 6. září ve 14.00 hodin. Její součástní bude kulturní program. Výstava bude přístupná vždy v pondělí od 13 do 18 hodin a ve středu od 10 do 12 a od 13 do 18 hodin. Potrvá do 27. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám